İzinliyken kaza geçiren de iş göremezlik ödeneği alabilecek

İzinliyken kaza geçiren de iş göremezlik ödeneği alabilecek

Ekonomi Haberleri

SGK çalışan kesimin işyerinde veya dışında başlarına gelen olayların iş kazası olarak kabul edilip edilmediği noktasındaki karmaşalara açıklık getirdi.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) çalışan kesimin işyerinde veya dışında başlarına gelen olayların hangi hallerde iş kazası olarak kabul edilip edilmediği noktasında yaşanan karmaşalara örneklerle açıklık getirdi. Bir fabrikada çalışan sigortalının ücretli izinli bulunduğu sırada, arkadaşını ziyaret için geldiği işyerinde merdivenlerden kayarak düşmesini iş kazası olarak kabul eden SGK, oto tamircisinde çalışan bir sigortalının yolda bozulan aracı tamir ettiği sırada aracın çarpması sonucu uğradığı kazayı da iş kazası olarak nitelendirdi. Aynı şekilde SGK, bir inşaatta çalışan sigortalının yatakhanede yattığı sırada sobanın devrilmesi sonucu çıkan yangında vücudunun yanmasını da, emziren kadın sigortalının çocuğunu emzirmek için ayrılan zamanda evine gidip gelirken yolda uğradığı silahlı saldırıda yaralanmasının da iş kazası olarak hükmedileceğini belirtti. Öte yandan SGK, işyerine toplu taşıma aracı ile gitmek için durakta bekleyen sigortalıya motosikletli bir sürücünün çarpması olayına da açıklık getirdi. Sigortalının işveren tarafından sağlanan bir taşıtla işin yapıldığı yere gidiş geliş sırasında meydana gelen kazaların iş kazası olarak tanımlandığını açıklayan SGK bu olayda belediye otobüsüne binerken meydana gelen kazanın iş kazası sayılmaması gerektiğini bildirdi. Ayrıca SGK işe başladığı gün iş kazası geçiren sigortalıya istirahatli bırakıldığı günler için geçici iş göremezlik ödeneği ödenebileceğini de açıkladı.
Gökhan Kaya/TÜRKİYE GAZETESİ



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...