Ağzında diş eksiği olana müjde

Ağzında diş eksiği olana müjde

SAĞLIK Haberleri

Yüzde 100 yerli ilk Türk implantı, dünyanın en önde gelen implant üreticisi İsviçre, Almanya ve Amerika dahil 18 ayrı ülkeye ihraç edilmeye başlandı.

Yapay diş kökü olarak adlandırılan ve çekilmiş dişlerin yerini doldurmaya yarayan implant, artık %100 yerli olarak ülkemizde üretiliyor. Ağız ve çene hastalıkları alanındaki 30 yıllık tecrübesinden faydalanarak "İlk Türk İmplantı"nı tasarlayan İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bülent Katiboğlu, "Ülkemizde erişkin nüfusun %80'in ağzında diş eksiği var. Yurt dışından ithal edilen implant, pahalı olduğu?ya da diğer tedaviler yanında nbsp;iyi bilinmediği için yeteri kadar uygulanamıyor. Hedefimiz, asgari ücretlinin de çekinmeden diş hekimine giderek implant talep edebilmesi. İthal implatın üçte biri fiyatına tedaviyi mal ediyoruz" dedi.
30 YILLIK HAYALİNİ GERÇEKLEŞTİRDİ
30 yıldan bu yana implant uyguladığını ve meslek hayatı boyunca küçük bir defter tuttuğunu söyleyen Prof. Dr. Katiboğlu, "Uygulamalarım sırasında kullandığım sistemlerin eksikliklerini, daha iyi olması için neler yapılması gerektiğini bu kara kaplıya not aldım. Bir gün eğer fırsat bulursam bu eksiklikleri ortadan kaldıracak sistemler tasarlayacağım ve bunların daha iyisinin ülkemizde de yapılabileceğini ispatlayacağım diye bilimsel bir hayalim vardı. Bunu gerçekleştirmiş olmaktan dolayı çok mutluyum.?Birçok ülkede konferanslara davet edildim. Hepsi implantoloji uygulamalarının en önemli isimleri olan bilim adamları, tasarımlarımızı büyük bir beğeni ile karşıladılar. Çünkü biz sadece?yerli implant üretmedik, hastanın ve hekimin hayatını kolaylaştıran sistemleri de geliştirdik" dedi. Prof. Dr. Katiboğlu, kendi soyadından esinlenerek "İmplant KA" adını verdiği nbsp;sistemleri tasarlarken Viyana Üniversitesi, Michigan Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi ve Yeditepe Üniversitesi'nden akademisyenlerden destek almış.Ağzında diş eksiği olana müjde



















AVRUPALI'NIN AĞZINDA TÜRK İMPLANTI
İmplant KA'yı üreten Mode Medikal Yönetim Kurulu Başkanı Oğuz Akyüz, Türkiye'de yılda 350-400 bin implant kullanıldığını ve daha ulaşılabilir olması sayesinde bu rakamın 500 bine çıkabileceğini söyledi. Türkiye'de uygulanan implantaların çok önemli bir bölümünün ithal olduğunu belirten Akyüz, "Ne yazık ki, Türk halkında Türk malı ürünlere yönelik bir direnç var. Kalite konusunda şüphe ediyorlar. İmplant yaptırırken de İsviçre, Alman ya da Amerikan malını tercih ediyorlar. Oysa bilmiyorlar ki, piyasada ağıza konulan ithal implantların büyük bir çoğunluğu Uzakdoğu'da, Çekoslovakya'da, İsrail'de yapılıyor ve Avrupa ülkelerinde paketleniyor. Bunu çoğunlukla diş hekimi de fark etmiyor" diyor. Akyüz, nbsp;implant yaptıracaklara, malzemenin üretim yerini görebilmek için paketin içinden çıkan belgeleri dikkatlice okumalarını öneriyor. Yılda 100 bin implant ürettiklerini aktaran Akyüz, bunun %65'ini 18 ülkeye ihraç ettiklerini, implant gönderdikleri ülkelerin içinde İngiltere, Hollanda, Almanya gibi dünyanın en kaliteli implantlarını üreten ülkelerin bulunduğunu söyledi.
Sanayici-bilim adamı iş birliği
Yerli implantın Ar-Ge'sinde 13 kişilik bir akademisyen kadrosu ve üretiminde 56 kişi çalışıyor. 30 yıllık hayali İmplant KA'yı tasarlayan Prof. Dr. Bülent Katiboğlu ve onun bu hayalini hayata geçiren Oğuz Akyüz son derece uyumlu bir çalışma sergiliyor.
Ziyneti Kocabıyık/TÜRKİYE GAZETESİ



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...