Tatilcilere kötü haber Uludağ'da kara göründü

Tatilcilere kötü haber Uludağ'da kara göründü

YAŞAM Haberleri

Uludağ'da kar kalınlığının 12 santimetreye düşmesi, yarıyıl tatili öncesinde turizmcileri tedirgin ediyor

Okulların önümüzdeki hafta yarıyıl tatiline girecek olmasıyla tatil planları yapmaya başlayan ailelere Uludağ'dan kötü haber geldi. Kayak ve kış turizminin gözde merkezlerinden, Uludağ'da yağışsız geçen haftaların ardından kar kalınlığı 12 santimetreye kadar düştü. Kayak merkezinin havadan çekilen görüntüleri, kış ortasında "oteller bölgesi" ve pistlerde büyük açılmalar meydana geldiğini, kar altındaki toprak zeminin iyice gün yüzüne çıktığını ortaya koydu. Bursa Meteoroloji Müdürlüğü'nün verdiği bilgiye göre, oteller bölgesinde 13 Aralık 2013'te 80 santimetreye kadar ulaşan kar kalınlığı, uzun süredir yağış görülmemesi nedeniyle 12 santimetreye geriledi. nbsp;

Bölgede 16 Ocak'ta yağmurla karışık hafif kar yağışı görüleceği, bunun ardından ise 5 gün kayda değer bir kar yağışı yaşanmaması bekleniyor. nbsp;Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Güney Marmara Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Mehmet Akkuş, karın azalması nedeniyle yılbaşı öncesi rezervasyon iptalleriyle karşılaşan otellerin ve seyahat acentelerinin, bütün umutlarını 27 Ocak-7 Şubat'taki yarıyıl tatiline bağladığını belirterek, yeni yağış olmaması halinde Uludağ'da şu andaki kar miktarının yılbaşı döneminden çok daha kötü seviyede olduğunu vurguladı. Hava şartlarının mevsim normallerinin üzerinde devam etmesi halinde turizmciler tüm sezanu kaçırma tehlikesiyle karşı karşıyada kalabilir.

Pistlere suni kar atılmalı


Uludağ'da otel işletmeciliği yapan Tan Soğancı, karın yaklaşık 1 aydır yağmadığını ve bunun rezervasyonları olumsuz yönde etkilediğini ifade ederek, "Rezervasyonlar çok düştü. Rezervasyonlarda kar olmaması sebebiyle bir kımıldama yok. Avrupa'da olduğu gibi buradaki pistlere yapay, yani suni kar atılmalıdır. Devlet ve işletmeler bu konuda ortak çalışmalı. Şu an Uludağ'da herkes mutsuz" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...