Kartopu cinayetinde flaş gelişme

Kartopu cinayetinde flaş gelişme

YAŞAM Haberleri

Arabasına kartopu attığı için kovaladığı 11 yaşındaki Salih Yusuf Özdağ'ın ölümüne neden olan taksicinin yargılanmasına karar verildi.

Küçükçekmece'de 12 Aralık'ta yaşanan olayda, 11 yaşındaki Yusuf Salih Özdağ arkadaşlarıyla kartopu oynarken, attıkları kartopu yanlışlıkla bir taksiye isabet etmiş, duruma sinirlenen sürücünün çocukları araçla kovaladığı belirtilmişti. Taksiciden kaçan küçük Yusuf, E-5 Karayolu'na çıkmış, bu sırada bir aracın altında kalarak hayatını kaybetmişti. Olaydan sonra kayıplara karışan taksici Özhan Güven (45) yakalanmıştı. nbsp;Küçük çocuğun ölümüne neden olan taksicinin yargılanmasına başlandı. Küçükçekmece 6. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ilk duruşmasına sanık Özhan Güven ile Yusuf'un annesi Ertekin Özdağ, annesi Meryem Özdağ, sanık ve müştekilerin avukatları ve tanıklar katıldı. Yaklaşık 2,5 saat süren dava duruşmasında sanık Özhan Güven suçunu kabul etti. Mahkeme dava dosyasının Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilmesine karar verdi. Duruşma sonrası İHA muhabirine açıklama yapan baba Ertekin Özdağ, "Sağ olsunlar çok ilgilendiler. En ince detaylarına kadar incelendi. Deliller tam olarak toplanamamış, onlar da toplanacak. Dava başka bir mahkemede görülecek. Bakırköy Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edecek. Sanık ifadesinde pişman olduğunu söylüyor. Fakat ağırlaştırıcı unsurlar da var onlara hiç değinmiyor. Hiçbir insanın bu yükü kaldırmasını istemem. Üzerimizden TIR geçmiş gibi benzetme yapsam yeridir. Acımız taze, sürekli aklımıza geliyor. Unutamıyoruz. Kararı bekliyoruz, müdahale etmek istemiyorum" dedi. nbsp;Ailenin avukatı Uğur Sinan ise "Taksiyle kovalayan sanık suçunu kabul etti. İlk ifadesinde başına silah dayandığını söyleyerek can havliyle ters istikamete girdiğini söylemişti. Bugün suçunu kabul etti ve savcı 'iddia makamının bu suçu ikrar etmesi sebebiyle ve diğer delillerle beraber bunu desteklemesiyle birlikte olası kasttan dolayı mahkemeye görevsizlik kararı ver' diye mütalaa verdi. Dosyanın Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilmesi yönünde mütalaa verdi ve mahkeme bunu kabul etti ve dosya görevsizlikle Küçükçekmece Asliye Ceza Mahkemesi'nden Bakırköy Ağır Ceza Mahkemesi'ne gidecek. Aynı zamanda sanığın da tutukluluk halinin devamına karar verildi. Hem toplumun, hem de ailenin vicdanını çok çok rahatlatacak karar bu. Sanık kasta yakın yargılanacağı için cezası ağır olacaktır" şeklinde konuştu. nbsp;Öte yandan, duruşma sonrası yeniden cezaevine gönderilen sanık Özhan Güven, basın mensuplarının "Pişman mısınız?" şeklindeki sorusunu yanıtsız bırakarak, yüzünü gizlemeye çalıştı a
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...