Mustafa Sarıgül'ün mal varlığına haciz

Mustafa Sarıgül'ün mal varlığına haciz

GÜNDEM Haberleri

TMSF, kredi borcu sebebiyle Mustafa Sarıgül'ün mal varlığına haciz koydu. Sarıgül ise 'Böyle bir borç yok, zamanlama manidar' dedi.

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) CHP İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Mustafa Sarıgül'ün banka hesaplarına ve gayrimenkullerine, 1998'de Bank Ekspress'ten aldığı kredi sebebiyle haciz koydu. İddiaya göre, Mustafa Sarıgül ve 9 arkadaşı 1998 yılında Bank Ekspres'ten 3.5 milyon dolarlık kredi çekti. TMSF ise, borcun verilmesinden kısa bir süre sonra, nbsp;iş adamı Korkmaz Yiğit'in bankası Bank Ekspres'e el koydu. TMSF, el koyduktan sonra bankanın kayıtlarını incelediğinde, Sarıgül ve arkadaşlarının aldığı krediye ilişkin herhangi bir belge ya da borç bilgisi bulamadığı için, bugüne kadar herhangi bir işlem yapılmadı. Sarıgül'ün, kayıp olduğu bildirilen kredi borcu belgelerini bankanın eski sahibi Korkmaz Yiğit'in birkaç gün önce TMSF'ye teslim ettiği öğrenildi. TMSF'nin, belgeleri inceledikten sonra faiziyle birlikte 8 milyon doları bulan borç için haciz kararını verdiği belirtildi. Sarıgül ise, "Bu tamamen haksız ve siyasi bir saldırıdır. Benim TMSF ile herhangi bir borç ilişkim kesinlikle yoktur. Zamanlama manidar'' dedi. nbsp;

SARIGÜL'DEN İLK TEPKİ: "MANİDAR" - TIKLA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...