El Kaide operasyonunda tutuklu sayısı 13'e yükseldi

/ Kaynak: CHA
El Kaide operasyonunda tutuklu sayısı 13'e yükseldi

GÜNDEM Haberleri  / CHA

El Kaide örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 25 kişi arasından dün adliyeye sevk edilen 12 şüpheliden 9'u daha tutuklandı.

Operasyonda tutuklananların sayısı böylece 13'e yükselirken, 12 kişi de serbest bırakıldı. nbsp;Van Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı ile 14 Ocak 2014'te Van Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube ekipleri harekete geçti. Van Adana, Gaziantep, İstanbul, Kilis ve Kayseri'de yapılan operasyonlarda aralarında El Kaide'nin önemli isimlerinden ve Guantanamo Hapishanesi'nde tutulan İbrahim Şen'in de bulunduğu 25 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan 25 şüpheliden 13'ü önceki gün adliyeye sevk edildi. Bunlardan 5'i savcılıktaki ifadelerinin ardından serbest bırakılırken, 8'i, 'örgütü üyeliği' suçundan mahkemeye sevk edildi. Dün sabaha kadar süren mahkemede Ekrem M., Alpaslan K., Abdullah K. ve M. Ali T. tutuklanırken, 4 şüpheli tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Gözaltındaki kalan diğer 12 şüpheli ise dün erken saatlerinde Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sağlık kontrolünden geçirildikten sonra geniş güvenlik önlemleri altında adliye getirildi. Adliyeye çıkarılan 12 şüpheli, savcılıktaki ifadelerinin ardından tutuklama istemiyle mahkemeye sek edildi. Sabaha kadar süren duruşmada şu ana kadar 9 kişi örgüt üyeliği suçundan tutuklandı, 3'ü ise serbest bırakıldı.

GÜNDEM
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...