Yağışlar ne kadar sürecek? İşte 5 günlük hava tahmini

/ Kaynak: İHA
Yağışlar ne kadar sürecek? İşte 5 günlük hava tahmini

YAŞAM Haberleri  / İHA

Yapılan son değerlendirmelere göre, Marmara'nın batısı ve Kıyı Ege dışında yurt genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların, genellikle yağmur ve sağanak, Ege ve Akdeniz kıyılarında yer yer gök gürültülü sağanak, akşam ve gece saatlerinde Batı Karadeniz'in iç kesimlerinin yüksekleri, İç Anadolu'nun kuzeydoğusu, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'da karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis görüleceği tahmin ediliyor. nbsp;
Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre hava sıcaklığı yağış alan yerlerde 4 ila 8 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak. Rüzgarın genellikle kuzey yönlerden, hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara, Kıyı Ege, Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında yer yer kuvvetli (30-50 km/s) olarak esmesi bekleniyor. Bazı illerimizde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:
Ankara: Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 8
İstanbul: Çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı 10
İzmir: Parçalı ve çok bulutlu 17
Adana: Çok bulutlu, akşam saatlerine kadar aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 16
Antalya: Çok bulutlu, akşam saatlerine kadar aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 17
Samsun: Çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren yağmurlu 14
Trabzon: Çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren yağmurlu 16
Erzurum: Çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren kar yağışlı ( İl genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis bekleniyor) -2
Diyarbakır: Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 10


Yağışlar ne kadar sürecek? İşte 5 günlük hava tahmini

YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...