25 metre derinlikte dehşet anları!

/ Kaynak: İHA
25 metre derinlikte dehşet anları!

YAŞAM Haberleri  / İHA

Flaşla fotoğraflanmaktan memnun olmayan 6 metre uzunluğundaki dev Pasifik ahtapotunun kendisini fotoğraflayan dalgıca saldırdı.

İŞTE O ANLAR

ABD'nin California eyaletinde kaydedilen görüntüde, dev ahtapot kaygan kollarıyla fotoğrafçı Warren Murray'ın kullandığı pahalı kamera ekipmanını sarıyor. Murray'in arkadaşı David Malvestuto, bu mücadeleyi Monterey kenti yakınlarındaki Bluefish Koyu'nun 24 metre derinlikte filme aldı. Görüntülerde Murray ekipmanını utangaç ve ender rastlanan ahtapota kaptırmamak için sımsıkı tutuyor ve kendini geriye doğru iterken ahtapotu fotoğraflamaya devam ediyor. Sonunda renkli ahtapot mücadeleden vazgeçip kendi habitatına, kayalıklara doğru yavaşça yüzüyor. Ahtapotla mücadeleye girişen fotoğrafçı Murray, "Meslektaşlarım beni kıskandı ve bana imrendi. Dalgıç olmayan arkadaşlarım ise korkup korkmadığımı sordu. Oysa böyle bir fırsat insanın hayatında bir kez karşısına çıkar" diye yaşadıklarını anlattı. Dev Pasifik ahtapotlarının boyu 9 metreye kadar çıkabiliyor ve bu gizemli deniz canlıları 270 kilogram ağırlığına kadar ulaşabiliyor. Ahtapotlar, kemik yapıları bulunmadığı için dar çatlaklar ve kayalıklar arasından rahatlıkla geçebiliyor. Sahip oldukları sekiz kolda da vakum gücü bulunan Pasifik ahtapotları, keskin ağızlarını yengeç ve midye gibi avlarının sert kabuklarını ezmede kullanıyorlar.




YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...