Yetersiz iyot alımı zekayı vuruyor

Yetersiz iyot alımı zekayı vuruyor

SAĞLIK Haberleri

İyot eksikliğinin zeka seviyesinde 13.5 puanlık düşmeye yol açtığı açıklandı.

Sağlık Bakanlığı Ana Çocuk Sağlığı ve Aile Planlaması Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan rapora göre iyot eksikliği zeka seviyesinde 13.5 puanlık düşmeye yol açıyor. Çocukluk ve gençlikte ise guatr, kısa boyluluk, zihnin?yetersiz?çalışması,?öğrenme?yetersizliği, algılama ve öğrenmede yetersizlik gibi sonuçlar doğuruyor. Yetişkinlerde ise guatr, verim düşüklüğü, tiroid, kanser riskinin artması gibi sonuçlar kaçınılmaz hale geliyor. İyot, beyin ve sinir sisteminin normal büyüme ve gelişmesi, vücut ısısı ve enerjisinin devamı için gerekli olan tiroid hormonlarının önemli bir bileşeni. Raporda, dünyada 1,6 milyon insanın iyot yetersizliği hastalıkları açısından risk altında olduğu vurgulanıyor.?Uzmanlar iyotlu tuz kullanılmasını öneriyorlar.
BÜYÜMEYİ ENGELLİYOR
Sofra tuzuna?iyot katılmasıyla; çocukları tehdit eden iyot yetersizliğine bağlı hastalıklar, yetersiz gelişme gibi sorunların önlenmesi hedefleniyor.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...