Utanç davasında karar çıktı

/ Kaynak: İHA
Utanç davasında karar çıktı

YAŞAM Haberleri  / İHA

Adapazarı'nda 14 yaşındaki Ö.Ç.'ye yönelik cinsel istismar davasından karar çıktı.

Adapazarı'nda 14 yaşındaki Ö.Ç.'ye yönelik cinsel istismar davasından karar çıktı. Tutuklu yargılanan polis müdürüN.Ş.'ye toplam 28 yıl 4 ay hapis cezası verildi.

Geçtiğimiz yıl meydana gelen, 14 yaşındaki Ö.Ç.'ye yönelik cinsel istismar olayıyla ilgili davaya, Sakarya 2. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edildi. Olayın ortaya çıkmasının ardından yurt dışına kaçan ve daha sonra yakalanarak cezaevine konulan polis müdürü N.Ş.'nin de mahkemede hazır bulunduğu duruşmada mahkeme heyeti, "Cinsel istismar" suçundan 19 yıl 4 ay, "Kişiyi hürriyetinden mahrum bırakma" suçundan 9 yıl olmak üzere toplam 28 yıl 4 ay hapis cezası verdi. N.Ş. tutuklanarak Ferizli Cezaevine gönderildi.

Mahkeme çıkışı mağdure avukatı Harika Günay Karataş yaptığı açıklamada, "34 sanıklı bu dava utanç davası olarak biliniyordu ve utanç bir karar verildi. Sadece yaşı büyük olarak yargılanan emniyet müdürü ceza aldı. Bu cezayı da yeterli bulmuyoruz. Diğer yargılanan çocuklar hükmün açıklamasının geri bırakılması ile hayatlarına deva edecekler. Yapılan sorgulamalar can atıcı ve vahimdi aslında. Bugün de bu tip savunmalara devam edildi. Rıza gibi bir durum olmamasına rağmen olay sırasında müvekkilimin 15 yaşından küçük olmasına rağmen yapılan savunmalar rızaya dayandırıldı. Devlet eliyle tecavüz bir kez daha aklandı ve aklanmaya devam edecek öyle görülüyor. Tarihin mahkemelerinde yargılanacaktır bu zihniyet öyle tahmin ediyoruz. Fethiye davası N.Ç. davası ve diğer tecavüz davaları çünkü böyle oldu şimdiye kadar mahkeme ile desteklenen meşrulaştırılan erkek egemen ahlakın bugün de burada tecelli ettiğini görüyoruz. Suçlular devlet eliyle savunuldu' diyerek temyize gideceklerini belirtti.
YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...