İran doğalgazı ucuzlatmadı

İran doğalgazı ucuzlatmadı

Ekonomi Haberleri

İran Türkiye'ye sattığı doğalgazın fiyatını düşürmeyi kabul etmedi. Ülkenin Türkiye'ye daha fazla doğalgaz satabileceği belirtildi.

İran Petrol Bakanlığı'nın internet sitesi SHANA'da yer alan bir açıklamada, Türkiye'ye ihraç edilen doğalgazın fiyatının düşürülmeyeceği ancak iki ülke arasında yeni bir anlaşma imzalanması halinde Türkiye'ye daha fazla doğalgaz satılabileceği belirtildi. İran'ın ulusal doğalgaz şirketinin başında bulunan Hamidreza Araghi, SHANA'da yer alan açıklamada, "İran, şu anki anlaşma çerçevesinde Türkiye'ye ihraç ettiği doğalgazın fiyatını azaltmayacak... Yeni bir anlaşmada Türkiye'ye doğalgaz ihracatını artırabiliriz" dedi. Enerji Bakanı Taner Yıldız, Ocak ayı sonunda Reuters ile söyleşisinde Türkiye'nin İran'dan doğalgaz alımını iki katına çıkarabileceğini ancak iki ülkenin fiyat konusunda mutabık kalması gerektiğini ifade etmişti. Türkiye, Rusya'nın ardından en çok doğalgaz aldığı ikinci ülke olan İran ile fiyat konusundaki anlaşmazlık nedeniyle uluslararası tahkime gitmişti. Türkiye, aynı zamanda İran'ın en çok doğalgaz ihracatı yaptığı ülke konumunda bulunuyor. Türkiye'nin İran ile yıllık 10 milyar metreküplük doğalgaz kontratı bulunuyor.
(cnbce.com)


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...