Dünyaya açılınca, 2013'te otomotiv ihracatı yükseldi

Dünyaya açılınca, 2013'te otomotiv ihracatı yükseldi

Ekonomi Haberleri

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, 2002 yılından bu yana otomotiv sanayi için bin 478 teşvik belgesi düzenlendiğini açıkladı

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, AK Parti'nin iktidara geldiği 2002 yılından bu yana otomotiv sektörüne yaklaşık 14 milyon liralık destek sağlandığını bildirdi. Bakan Zeybekci, otomotiv sanayi için 2002 yılından 2013 yılı sonuna kadar bin 478 adet teşvik belgesi düzenlendiğini, yine aynı dönemde 13 milyon 386 bin liralık enerji desteği, 851 bin 716 liralık da faiz ödemesi desteği sağlandığını ifade etti. Zeybekci, AB ile eşit şartlarda rekabet edilebilmesi ve yeni pazar payları oluşturulabilmesi için AB üyelikleri nedeniyle STA'ları feshedilen 11 adet merkezi ve doğu Avrupa ülkesi hariç 19 ülke ile STA imzalandığını belirtti. Zeybekci, nbsp;"STA ülkelerine yapılan ihracatımız bu ülkelerdeki genel ihracatımız içinde yüzde 7.3'lük bir paya sahiptir. 2013 yılında STA ortaklarımıza gerçekleştirilen otomotiv ihracatımız bir önceki yıla göre yüzde 33 artarak 1.6 milyar dolara yükseldi" dedi.
Şükran KABAN/TÜRKİYE GAZETESİ


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...