Başbakan Erdoğan: İdeoloji karın doyurmuyor

Başbakan Erdoğan: İdeoloji karın doyurmuyor

GÜNDEM Haberleri

Sokakların tahrik edildiğini söyleyen Başbakan 'Fitne ve kandan rant peşinde koşanlara milletim ders verecek' dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yerel seçime 16 gün kala Batman ve Gaziantep'teydi. Partisinin düzenlediği mitinglerde, meydanları hınca hınç dolduran on binlerce kişiye seslenen Başbakan, çarpıcı mesajlar verdi. Tunceli'de hayatını kaybeden polis Ahmet Küçüktağ ve terör örgütü DHKP-C'nin katlettiği Burakcan için Allah'tan rahmet dileyen Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle: "İdeoloji insanın karnını doyurmuyor, modern bir hayatı bize kazandırmıyor. Eserlere, hizmetkar olan belediyelere ihtiyacımız var. 30 Mart'ta belediye başkanı, meclis üyesi, muhtar seçmekle kalmayacağız 'ya eski, ya yeni Türkiye' diyeceğiz. nbsp;
BDP normalleşme adına ne yaptı? Biri siyasi Türkçülük, öteki siyasi Kürtçülük yapıyor. Farkı yok. Türkiye'nin birliğinden, beraberliğinden rahatsız olanlar var. nbsp;
MHP şehit cenazelerini istismar ediyor, CHP'nin yaptığı belli. Olaylardan rant sağlamaya çalışıyorlar. Kendilerinden olmayan polisi, askeri, bürokratı dinleyecek kadar hainler. Onun için polis ve silahlı kuvvetlerdeki kardeşlerime sesleniyorum. Bunlara bulaşmayanları tenzih ediyorum. Aman dikkat. İttifak yaptıkları malum partiler, onları da dinliyorlar. Bunlar iki yüzlü, güvenilmezdir.
Bazı kendini bilmez işverenler, malum medya sokakları ateşe verme çağrısı yapıyor. Çocukların ölümüne ağlayamayacak kadar taş kalpliler, gözyaşları sahte. Merhamet olsaydı çözüm sürecinde görürdük. nbsp;
BERKİN ELEŞTİRİLERİNE CEVAP
İstanbul'da bir cenaze yaşandı. Maalesef terör örgütlerinin içine aldığı, yüzü poşulu, eline sapan verilmiş, cebinde demir bilyelerle bir çocuk biber gazına muhatap oluyor. Polis, yüzü poşulu, sapanla demir bilye savuran o kişinin kaç yaşında olduğunu nereden ayıracak? Kılıçdaroğlu her zamanki gibi yalan söylüyor, 'ekmek almaya giden çocuk' diyor. Dürüst ol. Ne ekmek alması?
Çok enteresan, annesi 'Evladımın katili başbakan' diyor. Ben evlada sevgiyi, muhabbeti bilirim ama sizin evladınızın mezarına karanfil ve demir bilyeler atışınızı pek anlamadım. O demir bilyeleri niçin atıyordu mezarına? Neyin mesajını veriyorsun?
Burak Can'ın elinde sapan, silah yoktu. Bu yavruyu orada şehit ediyorlar. Sokaktan toplanan kovan sayısı 42. Bunlar bu teröristlerle el ele iş tutuyorlar. O yavrumuzu öldürenler Kılıçdaroğlu'nun gayrı resmi illegal cellatlarıdır. Burak Can'ın babası ortam iyice gerilmesin diye ne yapıyor? Kasımpaşa'daki o cenaze namazından sonra alıyor yavrusunu Alucra'ya götürüyor, memleketlerine. Orada defnediyor. Bu da baba. Ama bu kalkıp da öyle bir beyanda bulunmuyor. 'Ülkem gerilmesin' diyor, 'vatan sağolsun' diyor, 'ben bu acıya katlanacağım' diyor. Buyur, kim gerilimden kim barıştan yana?"

SANDIK HİLESİNE KARŞI UYARDI:
Sakın bu oyuna gelmeyin pusulada yazı olmayacak
Vatandaşları, sandıkta yapılmak istenen oyunlara karşı uyaran Başbakan Erdoğan şunları söyledi: "Seçimde bunlar sizi yanıltabilir. Başka oyunlar oynarlar. 'Oy pusulası üzerinde AK Parti'nin sütununa oyu vururken oraya Esma yazın' da diyebilirler. Sakın bu oyuna gelmeyin, pusulada en ufak bir yazı olmayacak. Sadece mühür. Verilen 'evet' mührünü AK Parti'nin altına basacağız o kadar. Çünkü bunlarda takiye var, yalan var, iftira var, fitne var, fesat var. Kardeşlerim bu oyunu hep beraber bozuyoruz."

nbsp;Başbakan Erdoğan: İdeoloji karın doyurmuyor
'EN AZ 3' DEDİM AMA MEHMET'İN BABASI MAŞALLAH...
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in de Batmanlı olduğunu hatırlatan Erdoğan, "O da Kürt. Buradan çıktı. Ben en az üç dedim, ama Mehmet'in babası maşallah… 9 kardeş" diyerek espri yaptı. Miting sonunda Batman belediye başkan adayı Mehmet Emin Ekmen'i de yanına çağıran Başbakan, vatandaşlara 'Abiniz kurban olsun size' dedi.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...