Yılda 3 bin kök hücre nakli yapılıyor

Yılda 3 bin kök hücre nakli yapılıyor

SAĞLIK Haberleri

Medipol Mega Hastaneler Kompleksi Erişkin ve Pediatrik Kemik İliği Nakil Merkezi'nin açılmasıyla Türkiye'deki kök hücre nakli merkezi sayısı 61'e yükseldi

Merkezin açılışında konuşan Erişkin Kemik İliği Transplantasyon Ünitesi Sorumlu Hekimi Prof. Dr. Deniz Sargın, "Türkiye'de yılda yapılan kök hücre nakli sayısı 3 bin civarında. Amacımız bilimsel, etik kurallara uygun, yurt içinde ve yurt dışında konusunda en iyi çalışan kök hücre nakil merkezlerinden birini oluşturmak" dedi. Medipol Mega Hastaneler Kompleksi Medikal Direktörü Prof. Dr. O. Gazi Yiğitbaşı, Medipol'ün Türkiye'nin en büyük kapasiteye sahip özel hastanesi olduğunu belirterek, "Özel hastane bazında nbsp;60 anabilim dalı ile en fazla branşta hizmet veren dev bir yapıyız" dedi. 11 yatak kapasiteli bir üniteye sahip olduklarını açıklayan Pediatri Kemik İliği Transplantasyon Ünitesi Sorumlu Hekimi Prof. Dr. Volkan Hazar, "Hedefimiz yıllık 60 ila 80 hastanın kendisinden nakil yapabilmek" diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...