Facebook'ta bunu yaptı, milyoner oldu

Facebook'ta bunu yaptı, milyoner oldu

YAŞAM Haberleri

Üniversiteye devam edebilmek için pompacılık yapan 21 yaşındaki Ben Cardwell Facebook sayesinde binlerce doların sahibi oldu.

21 yaşındaki Ben Cardwell geçen yıl üniversite öğrenimine devam edebilmek için bir benzin istasyonunda pompacı olarak çalışıyordu. Cardwell şimdi ise binlerce doların sahibi oldu. Facebook üzerinden kurduğu e-ticaret sitesi ile başarı yakalayan Cardwell geçen yıl aralık ayının sonunda ise toplamda 1 milyon dolarlık satış yapma başarısı gösterdi.

Benzin istasyonunda çalıştığı günleri esprili bir şekilde anan Cardwell "Benzin istasyonu işi bir zamanlar eğlenceliydi. Soygun yapmak için gelen hırsızların yakalanmasına yardım bile ettim" diyor. Benzin istasyonunda çalışmanın zorlukları olduğuna da işaret eden Cardwell, "4 yıl boyunca üst üste yılbaşı tatilinde çalışmak zorunda kaldım" ifadesini kullanıyor.

OKULA DÖNDÜ
nbsp;Business Insider'ın haberine göre benzin istasyonundan ayrılmak istediği zaman kendisine terfi önerilen Cardwell bunu geri çevirip okuluna odaklanmak için işinden ayrılıyor. Daha sonra nasıl para kazanabileceğinin yollarını düşünmeye başlıyor. Cardwell daha sonra Yeni Zelanda'nın en büyük online ticaret platformlarından biri olan TradeMe üzerinden kıyafet satışı yapıyor. Burada da işleri pek yolunda gitmiyor. Daha sonra Cardwell markasını yaymak için Facebook üzerinden bir grup kurup satış yapmaya başlıyor. Bu da ilk başlarda beklenen etkiyi yapmıyor. Facebook'a girmesinden sonra birkaç hafta içinde bir Facebook çalışanı Cardwell'e mesaj atarak Facebook'a reklam vermesi gerektiğini ve böylece işlerini büyütebileceğini anlatıyor.

HERKES YAPAMAZSIN DEDİ
Facebook çalışanının önerisini dikkate alan Cardwell daha sonra 50 dolarlık reklam vermeye karar veriyor. Reklamı verdiği akşam genç girişimci 800 dolarlık kıyafet satıyor. Deal Man markasının sahibi olan gencin etrafındaki insanlar girişimcilik serüveninde onu çok desteklemiyor. 'Kimse Facebook üzerinden kıyafet almaz' diyerek onun fikirlerini küçük görüyorlar. nbsp; nbsp;
nbsp;Facebook'un reklam algoritmasını kısa zaman içinde çözen ve paraya para demeyen Cardwell kısa süre içinde okulu da bırakıyor… 2013 yılı içinde satışların bir dönem iyi gitmesinden sonra işler tekrar sarpa sarıyor. Reklam algoritması üzerinde değişiklikler yapan Facebook Deal Man'in reklamlarını eskisi kadar göstermiyor.

SAĞLIĞI BOZULUYOR
İşlerin kötü gitmesiyle Cardwell'in sağlığının sarpa sarması da aynı döneme rastlıyor. Bu süre içinde sinir krizleri geçiren Cardwell daha sonra Twitter üzerinden de markasını yaymak için çalışmalara başlıyor. Yıl sonunda ise Cardwell 1 milyon dolarlık ciro yapan bir giyim markasının sahibi oluyor. Bu başarı hikayesi uzun süre konuşulacak gibi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...