İçe döndük yatırım kaçtı

İçe döndük yatırım kaçtı

Ekonomi Haberleri

Operasyonlarla başlayan siyasi gerilim, ekonomi yönetimini ister istemez odaklandığı konulardan uzaklaştırdıkça, Türkiye'nin faturası da ağırlaşıyor.

Son olarak, Eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın üzerinde hassasiyetle durduğu ve Türkiye'de gerçekleştirilmesi için bastırdığı Volkswagen'in 1 milyar euro'luk yeni fabrika yatırımını Polonya kaptı. Çağlayan'ın, "Hem Türkiye'de en çok aracı satacaksın hem de yatırım yapmayacaksın. Bizi tedbir almaya mecbur etmesinler" şeklindeki çıkışının ardından VW, Türkiye'yi yatırım listesine eklemişti. Geçtiğimiz haziran ayı başında da VW Yönetim Kurulu Üyesi Cristian Klinger, yatırımla ilgili çalışmayı Çağlayan'la paylaşmayı planlıyordu. Otomotiv kulislerinde ise, VW CEO'su Martin Winterkorn'un hükümetin ısrarlı yatırım davetine sıcak baktığı, ancak yeni yatırım için, VW'nin 1994'ten bu yana distribütörlüğünü yapan Doğuş Otomotiv'den kendi markalarını istediği şeklinde haberler yer almıştı. Ancak açıklamanın hemen arkasından patlayan Gezi olayları sebebiyle konu bir daha gündeme gelmemişti. nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...