Unutmamak için günde 1 dilim ekmek

Unutmamak için günde 1 dilim ekmek

SAĞLIK Haberleri

Güçlü bir hafıza için ceviz, havuç, ananas, tarçın, bulgur, esmer pirinç, karabuğday, yoğurt ve balık gibi besinlerin bolca tüketilmesi öneriliyor.

Diyetisyen Elvan Odabaşı Kanar, beynin yaşlanmasını yavaşlatmak için her öğünde en az 1 dilim ekmek tüketmek gerektiğini vurguladı. Özellikle tam tahıllı ekmek tüketiminin beynin genç kalması için önemli bir besin olduğunu hatırlatan Kanar, ekmek yemeden kalıcı kilo verilemediği gibi ekmeksiz diyetlerin beyin fonksiyonlarının yavaşlamasına sebep olduğunu anlattı.D vitaminin beynin genç kalmasını sağlayan vitaminlerden biri olduğunu söyleyen Kanar, "Her gün 15 dakika güneşlenin ya da D vitamini tableti kullanın" uyarısında bulundu.
Elvan Kanar, unutkanlığa son vermek için beslenme reçetesini şöyle açıkladı:
-?Yoğurdun içerisindeki tirozin sadece unutkanlığınıza çare olmaz, aynı?zamanda?hızlı düşünmenize de katkıda bulunur.
-?Ceviz hem E vitaminiyle hem de omega-3'le beyin hücrelerinize sağlık, size de rahatlık verir. Her gün kahvaltınızda 2 tüm ceviz tüketin.
-?1 tatlı kaşığı zeytinyağı ve bol limon ile tüketeceğiniz bir tabak havuç salatası unutkanlığınıza ilaç gibi gelecek.
-?Kolay?ezberlemek?için?ananasın üzerine?1?çay?kaşığı?tarçın?serperek yiyin.

SÜT?VE?EKMEK

Kahvaltıda mutlaka bir bardak süt, bir dilim ekmek bulunmalı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...