Sivas'ta yerel seçim sonuçları (Gölova, Gürün, Zara, Akıncılar)

/ Kaynak: AA
Sivas'ta yerel seçim sonuçları (Gölova, Gürün, Zara, Akıncılar)

YAŞAM Haberleri  / AA

Sivas'ın Suşehri ilçesinde AK Parti'nin adayı Fazlı Yüksel belediye başkanı oldu. Gölova, Gürün, Zara, Akıncılar'da son durum bu haberimizde.

Sivas'ın Suşehri ilçesinde belediye başkanlığını, AK Parti'nin adayı Fazlı Yüksel kazandı. Oy tasnifi sonucunda AK Parti'nin belediye başkan adayı Fazlı Yüksel 5056 oy, BBP'nin adayı Sedat Sel 2024 oy aldı. nbsp;Kesin olmayan sonuçlara göre, Yüksel, Suşehri'nin yeni belediye başkanı oldu.
- Fazlı Yüksel'in öz geçmişi
Sivas'ın Suşehri ilçesinde 1961 yılında dünyaya gelen Fazlı Yüksel, ilk ve orta öğrenimini Suşehri'de tamamladı. Anadolu Üniversitesi İktisat Bölümünden mezun olan Yüksel, ilçede özel idare müdürlüğü görevinde bulundu. Yüksel, evli ve 3 çocuk babası.


Sivas'ın Gürün ilçesinde belediye başkanlığını, resmi olmayan sonuçlara göre, MHP'nin adayı Nami Çiftçi kazandı.


Zara ilçesinde belediye başkanı AK Parti'nin adayı Sayıt Ahmet Pala oldu
Sivas'ın Zara ilçesinde belediye başkanlığını, AK Parti'nin adayı Sayıt Ahmet Pala kazandı.
AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, oy tasnifi sonucunda, AK Parti'nin adayı Sayıt Ahmet Pala 2 bin 908, CHP'nin adayı Hüsamettin Gürsoy 2 bin 77, MHP'nin adayı Muzaffer Karadağ ise 2 bin 22 oy aldı.
Kesin olmayan sonuçlara göre, Zara'nın yeni belediye başkanı Sayıt Ahmet Pala oldu.
- Sayıt Ahmet Pala'nın öz geçmişi
Sivas'ın Zara ilçesinde 1960 yılında dünyaya gelen Sayıt Ahmet Pala, ilk ve orta öğrenimini Zara'da tamamladı. İki dönem belediye meclis üyeliği yapan ve belediye başkan vekilliği görevinde bulunan Pala, iki dönem de il genel meclisi üyeliği yaptı. Pala, evli ve 4 çocuk babası.


Akıncılar ilçesinde belediye başkanlığını, AK Parti'nin adayı Hasan Şen kazandı
Sivas'ın Akıncılar ilçesinde belediye başkanlığına, AK Parti'nin adayı Hasan Şen seçildi.
AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, oy tasnifi sonucunda, AK Parti'nin Belediye Başkan adayı Hasan Şen 636, CHP'nin adayı Necati Us 472, MHP'nin adayı Hasan Yeşilyurt 421 oy aldı.
- Hasan Şen'in öz geçmişi
Sivas'ın Akıncılar ilçesinde 1969 yılında dünyaya gelen Hasan Şen, Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi Yönetim ve Organizasyon Bölümü'nden mezun oldu. 2004 yılından bugüne kadar çeşitli kurumlarda görev yapan Şen, Akıncılar İlçe Nüfus Müdürlüğü görevinde de bulundu. Şen, evli ve 2 çocuk babası.


YAŞAM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...