Marmaray İpek Yolu'nun da büyük kazanımı

Marmaray İpek Yolu'nun da büyük kazanımı

Ekonomi Haberleri

Bakan Lütfi Elvan, Marmaray'ın sadece Türkiye'nin değil, Demir İpek Yolu güzergahındaki bütün ülkelerin kazanımı olduğunu kaydetti.

"11. Avrupa Demiryolu Trafik Yönetim Sistemi Dünya Konferansı ve Fuarı" Haliç Kongre Merkezi'nde başladı. Ülke olarak özellikle son 12 yıllık süreçte hızlı tren ağını kurduklarını ve ülkenin dört bir yanına ulaştırmaya başladıklarını anlatan Elvan, şunları söyledi: "Modern Demir İpek Yolu'nun önemli ayaklarından biri olan Marmaray'ı açarak, denizin altından iki kıtayı birleştirdik. Türkiye'de demiryolu endüstrisinin oluşması için çok önemli adımlar attık. Demiryolu sektörünü serbestleştirecek yasal düzenlemeleri hayata geçirdik. Bunların yanında Avrupa Birliği (AB) demiryoluyla ulusal demiryolunu entegre edecek mevzuatı oluşturduk. Bu bağlamda Türkiye doğal koridor işlevi görmekte, adil ve sürdürülebilir bir ulaşım ortaklığının etkin taraflarından biri olmaktadır."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...