BAŞA DÖN

Türkiye Gazetesi

Anasayfa > Haber > Makarna yemiyoruz

Makarna yemiyoruz

Filiz Gıda San. ve Tic. A.Ş., Genel Müdürü Serdar Sarıgül, Türkiye’de kişi başına yıllık makarna tüketimini 4.5 kilogramdan 9 kilograma çıkarmayı hedeflediklerini söyledi. Türkiye’deki makarna tüketiminin Avrupa’nın çok gerisinde olduğunu söyleyen Sarıgül, “16 çeşidin yanısıra Türk halkının damak tadına uygun doğal sebzeli çeşitler, sütlü, acı biberli ve kepekli makarna da üretiyoruz.



İSTANBUL- Filiz Gıda San. ve Tic. A.Ş., Genel Müdürü Serdar Sarıgül, Türkiye’de kişi başına yıllık makarna tüketimini 4.5 kilogramdan 9 kilograma çıkarmayı hedeflediklerini söyledi. Türkiye’deki makarna tüketiminin Avrupa’nın çok gerisinde olduğunu söyleyen Sarıgül, “16 çeşidin yanısıra Türk halkının damak tadına uygun doğal sebzeli çeşitler, sütlü, acı biberli ve kepekli makarna da üretiyoruz. Makarnanın şişmanlatıcı bir besin olduğu yönündeki yanlış inanışa da değinen Sarıgül, “Aslında makarna sadece buğday ve sudan oluşan saf bir yiyecektir. Makarna yapımında kullanılan durum buğdayı da ekmeklik buğdaydan çok farklı. Protein ve kompleks B vitaminleri oranı daha yüksek. Üstelik kolesterol içermediği gibi bünyesindeki yüzde 1.2 yağ oranıyla da yiyecekler arasında en az yağ içeriğine sahip besin kaynağıdır. İşte bu yüzden makarna, diyetisyenlerin de önerdiği gibi diyet yapanlar için mükemmel bir besin kaynağıdır” dedi.
 
 
  • Piyasalar

    Fark %
  • 110389
    % 0.97
  • 3.8376
    % -0.68
  • 4.5307
    % -0.43
  • 5.1459
    % 0.04
  • 155.563
    % -0.21
 
 
 
 
 
KAPAT