Fare gitti, ölüm geldi

Fare gitti, ölüm geldi

YAŞAM Haberleri

Soma'da sağ kurtulan M. Ali Dinçer, "Facianın son günlerinde madende hiç fare görmedik. Bu hayvanlar oksijensiz ortamda durmaz" dedi.

Soma'daki maden faciasında sağ kurtulan 39 yaşındaki Mehmet Ali Dinçer, ocaktaki karbonmonoksit gazı ölçümünde her ne kadar cihazlar kullanılsa da fareleri de izlediklerini söyledi. Madende sık görlen farelerin, son bir haftada görülmediğini belirten Dinçer şöyle dedi: "Bizim meslekte bir söylem vardır, 'Farenin yaşadığı yerde insan da yaşar.' Biz hayatta fareyi öldürmeyiz. Çünkü onların bize zarardan çok faydası vardı. Onları gördüğümüzde havanın temiz olduğunu bilirdik. Ama ben son günlerde hiç fare görmedim. Oksijenin az olduğu yerde durmazmış fare, felaketi hissedip kaçarmış. Ben olaydan 10 gün önce acile gittim. Çok kötü başım ağrıyordu, bazen elektrikler kesiliyordu, arıza var deniyordu."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...