Fatma Girik: Bu ödül 301 maden şehidinin

Fatma Girik: Bu ödül 301 maden şehidinin

YAŞAM Haberleri

Hollanda'daki festivalde "Yaşam Boyu Başarı Ödülü"ne layık görülen ünlü sanatçı Girik: "Bunu Soma'da hayatını kaybeden şehitlerimiz adına alıyorum"

Türk filmlerinin Hollandalılara tanıtılması amacıyla bu yıl 2.'si düzenlenen "Kırmızı Lale Film Festivali", Rotterdam'da başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Rotterdam Belediyesi'nin desteğiyle Hollanda Türkiye Kültür Vakfı tarafından düzenlenen ve 31 Mayıs'a kadar sürecek festivalde, uzun metrajlı, belgesel ve kısa filmlerden oluşan 32 Türk filmi seyirciyle buluşacak. nbsp;Rotterdam'daki Lantaren Venster sinema salonunda düzenlenen ve yönetmen Nuri Bilge Ceylan'ın da katıldığı festivalin açılışında sinema sanatçısı Fatma Girik'e "Yaşam Boyu Başarı Ödülü" verildi. Türkiye'nin Lahey Büyükelçisi Sadık Arslan ve Rotterdam Başkonsolosu Togan Oral'ın yanı sıra Türk ve Hollandalı seçkin davetli grubunun katıldığı festivalde sinemaseverler, Fransa'da "Altın Palmiye" ödülü alan yönetmen Nuri Bilge Ceylan'a yoğun ilgi gösterdi.
Bu yıl festivalin "Yaşam Boyu Başarı Ödülü"ne layık görülen Fatma Girik, ödülü Soma'daki maden faciasında hayatlarını kaybeden şehitler adına aldığını söyledi. Mutlu olduğunu kaydeden Girik, "Hem böyle bir ödül aldım hem de Nuri Bilge Ceylan'la bir araya geldik. O, ülkemin yüz akı" diye konuştu. Şu anda Türkiye'de üzücü olaylar yaşandığını da söyeyen Girik, "Bana böyle çok cafcaflı laflar etmek biraz garip geliyor ama hayat da devam ediyor. Ben bu ödülü madende hayatını kaybeden 301 şehidimiz adına alıyorum" şeklinde konuştu. ROTTERDAM


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...