Uyuşturucudan BİRLİKTE kurtuldular

/ Kaynak: AA
Uyuşturucudan BİRLİKTE kurtuldular

YAŞAM Haberleri  / AA

TSK, yüzlerce madde bağımlısı askeri tedavi ettirip tekrar hayata bağladı.

Askerlik öncesi çeşitli bağımlılıkları olan bazı erler, "Yuva Vatan Projesi" ile bunlardan kurtuluyor. Kara Kuvvetleri Komutanlığının hazırladığı "Yuva Vatan Projesi" çerçevesinde, askerlik öncesinde çeşitli sorunlar yaşayan, bağımlılığı ve ön yargıları bulunan erler, olumsuz davranışlarından kurtuluyor. Komutanlarının ilgisi ve desteğiyle hayata yeniden bağlanan, zararlı alışkanlıklarını bırakan ve askerliğin söylentilerdeki gibi olumsuz olmadığını gören erler, hayata daha güvenle bakmaya başlıyor. Ayrıca "can dostu" olarak adlandırılan sistem sayesinde, askerler kendi aralarındaki problemleri birbirine anlatıyor. Erler, arkadaş desteğiyle çözülemeyecek problemler olduğunda, rehberlik ve danışma sürecine alınıyor.
Kırklareli'nin Babaeski ilçesindeki 1. Zırhlı Tugay Komutanlığında vatani görevini sürdüren ve adının açıklanmasını istemeyen er, askerlik sırasında gördüğü tedaviyle uyuşturucu bağımlılığından kurtulduğunu söyledi. Madde bağımlılığından kurtulduktan sonra ailesiyle arasının düzeldiğini, onların güvenini yeniden kazandığını dile getiren er, "Onların güvenini boşa çıkarmayacağım. Bundan sonra iş sahibi olup aile kuracağım. Askere gelmeseydim uyuşturucudan kurtulamayacaktım. Bana destek veren herkese teşekkür ederim" diye konuştu. nbsp;

YAŞAM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...