Teknolojiye yatırım yapan büyüyor! KOBİ'ler 1'e 15 kazanacak

Teknolojiye yatırım yapan büyüyor! KOBİ'ler 1'e 15 kazanacak

Ekonomi Haberleri

Microsoft'un analizine göre Türkiye'deki KOBİ'ler teknolojiyi yüzde 10 daha fazla kullansa 360 bin yeni istihdam doğacak.

Microsoft Türkiye Genel Müdürü Tamer Özmen, geleceğin teknolojilerini ve şirketlerin bunlara bakış açısını düzenlediği sohbet toplantısında anlattı. Türkiye'de KOBİ'lerin teknolojiye uzak durduğunu kaydeden Özmen, nbsp;"Türkiye'de 3.5 milyon KOBİ var. Bu şirketlerin büyük kısmı yeni nesil teknolojiyi kullanmayı bilmiyor. KOBİ'ler, teknolojiyi yüzde 10 daha fazla kullansa gelirlerindeki yüzde 15'lik artışla Türkiye ekonomisine katkısı 15 milyar dolar olacak. Bu aynı zamanda 360 bin kişi yeni istihdam demek. Sadece Brezilya, Çin, Almanya, Hindistan ve ABD'deki KOBİ'lerin teknolojiye daha fazla yakınlaşsa, 6 milyon yeni istihdam ve 770 milyar dolar gelir sağlayacaklar" dedi. Bilişimin her ölçekten kuruma rekabette hiç olmadığı kadar eşit fırsatlar sunduğunu ifade eden Özmen, şöyle devam etti: "Bu fırsatlar mobilite, sosyal, bulut ve büyük veri olarak tanımladığımız 4 ana eğilimin yaygınlaşmasıyla doğrudan ilişkili. 2020 yılına geldiğimizde 35 Zetabyte hacminde veri oluşacak. Zetabyte, sağında 21 sıfırı olan inanılmaz bir rakam. Ortada işlenecek ve iş fırsatlarına dönüştürülecek inanılmaz bir veri var." IDC'ye göre, 2015 yılında dünya genelinde bulut ve bulut ekseninde oluşan yeni iş kollarının 14 milyon yeni iş fırsatı ve 1.1 trilyon nbsp;dolar iş potansiyeli oluşturacağına çekti. nbsp;
Kadınların kurduğu şirketlerin teknoloji lideri olmaya daha yakın olduğuna da vurgu yapan Özmen, nbsp;"Kadınların kurduğu teknoloji lideri şirketlerde şirket web sitesi, sosyal medya sayfası, çevrimiçi alışveriş ve müşteri portalı gibi online tekliflere daha çok rastlanıyor. Gelişmekte olan pazarlarda, örneğin Hindistan'da kadınların kurduğu şirketlerin teknoloji lideri olma şansı 1,5 kat daha fazla" diye konuştu.
Ekonomi Servisi

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...