Ankara'da bir şehir efsanesi çöktü

Ankara'da bir şehir efsanesi çöktü

YAŞAM Haberleri

Otel; "Üzerinde vinç unutulan otel" olarak Ankara'da bir şehir efsanesine dönüşmüştü!

Çankaya Köşkü yerleşkesinin yakınındaki en yüksek yapı olan Büyük Çankaya Oteli, işadamı Ahmet Hattat'ın mali sorunları nedeniyle yıllardır faaliyete geçirilemedi. Otel; "Üzerinde vinç unutulan otel" olarak Ankara'da bir şehir efsanesine dönüşmüştü!

Çankaya Köşkü'nden görünen 35 katlı otelin çatısındaki vinç, Türkiye'ye ziyarette bulunan yabancı konukların da dikkatini çekiyordu. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, makam odasının penceresinden gözüne takılan ve Ankara'da bir şehir efsanesi haline gelen vinçin kaldırılmasını istedi. 35 katlı yapının tepesindeki o vinç bugün söküldü.

ÜZERİNDE VİNÇ UNUTULAN OTEL EFSANESİ

Başkentin atıl yapılarından biri olan Büyük Çankaya Oteli'nin tepesinde yıllardır bekleyen 25 tonluk vinç, Malatya'dan getirtilen 224 tonluk dev vinç yardımıyla söküldü. Büyük Çankaya Oteli'nin sahibi Ahmet Hattat, otel hakkında bugüne kadar çıkan bütün söylentilerin yalandan ibaret olduğunu belirterek, "Otelin yıllardır beklemesinin sebebi finansman sıkıntısı içerisinde olmamız. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, vincin kaldırılmasını istedi. Cenabı allah bugüne kısmet etti. Bina eskimedi, son derece sağlam. Yıkmayacağız, projeleri yeniden güncellenecek ve Ankara halkının hizmetine açılacak" dedi.

Başkent'in lüks semtlerinden biri olan Gaziosmanpaşa'da 30 yıl önce yapımına başlanan Büyük Çankaya Oteli, sahibinin yaşadığı sorunlar nedeniyle hizmete giremedi. Ankara'nın dört bir yanından görülebilen 35 katlı binanın üzerinde unutulan vinç nedeniyle bina, Vinç Otel diye anılmaya başlandı. Çökme tehlikesi ve kamu güvenliğini tehdit ettiği iddiası ile birçok kez gündeme gelen vinç, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün 2010'daki talebinin ardından söküm aşamasına geldi. Cumhurbaşkanlığı köşkü dahil Ankara'nın her yerinden gözüken Otel'in tepesindeki vinç bugün itibariyle kaldırıldı.

5 PARÇA OLARAK SÖKÜLDÜ

Vinçin sökülmesi için 5 gün önce otelin yanına dev vinç kurulmaya başlandı. Dün rüzgar nedeniyle ara verilen çalışmalara bu Sabah yeniden başlandı. Uğur Mumucu Caddesi tekrar çift yönlü trafiğe kapatıldı. Güvenlik gerekçesiyle çevre binalar ve iş yerleri boşaltıldı. Vatandaşların tedirgin bakışlarına neden olan 143 metrelik dev vinçin yardımıyla yaklaşık 8 saatte otelin tepesinde bulunan vinç sökülerek 5 parça halinde indirildi.

500 ton ağırlığı kaldırabildiği öğrenilen vincin Malatya'dan getirildiği, Doğu ve iç Anadolu'nun en büyük vinçi olduğu aktarıldı.

ANKARA HALKINA EZİYET ETTİK

Otelin tepesindeki vincin her hangi bir metal yorgunluğu olmadığını, binanın ise eskimediğini belirten işadamı Ahmet Hattat, "Sayın Cumhurbaşkanım Abdullah Gül benden bu vincin indirilmesini istedi. Onun isteği benim için bir emirdir, kendisine söz verdim. Cenabı Allah bugüne kısmet etti. Ankara halkına çok teşekkür ederim kendilerine bunca yıl eziyetler ettik" dedi.

FİNANSMAN SIKINTIMIZ OLDU

Otel hakkında bugüne kadar çıkan bütün söylentilerin dedikodudan ibaret olduğunun altını çizen Hattat, "Gerçek olan bir şey var ki bizim finansman sıkıntısı içerisinde olmamız. Bu finansman sıkıntıları yaşatan da ben değilim. Bu oteli elimden almak isteyen iç ve dış mihraklar oldu, halen de devam ediyor. Şimdi bu oteli bu hale getirenler, elimden almak isteyen bu 2 büyük firma cezasını ödeyecek. İnşallah bizim otelimiz de tamamiyle açılacak. Ben Türkiye'nin en genç müteahhidi idim. Köprüler, yollar, tüneller yaptım. Bu binayı da kendime yaptım, her 1 milimetre küpünde ben varım. Son derece sağlam kemikli bir bina, yıkmayacağız. Burada 6 bin 500 insan çalışacaktı. Bu işten kaybeden Ankara halkıyla ben oldum" diye konuştu.

OTEL AÇILACAK

Otelin Mimarı Hayriye Mireli de, "Gecen yıllar içerisindeki gerek mimari trendlerdeki değişiklikler, gerek teknolojide olan değişiklikler nedeniyle projeleri yeniden güncellenecek. Otel ve alış veriş merkezi olarak Ankaralıların hizmetine girecek" dedi.

Mynet

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...