BAŞA DÖN

Türkiye Gazetesi

Anasayfa > Haber > Soğanın beyazı her derde deva

Soğanın beyazı her derde deva

Alternatif tıpta kanserden kalbe kadar her türlü hastalığa deva görülen soğanın, sarı ve beyaz renkli olanlarının daha faydalı olduğu ortaya çıktı.



BURSA - Alternatif tıpta kanserden kalbe kadar her türlü hastalığa deva görülen soğanın, sarı ve beyaz renkli olanlarının daha faydalı olduğu bildirildi. Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Rahmi Türk, mutfağın “olmazsa olmaz” sebzeleri arasında yer alan soğanın, 6000 yıldır alternatif tıpta çok sayıda hastalığın tedavisinde kullanıldığını belirtti. ABD’li ünlü bilimadamı Prof. Dr. Victor Gurewich’in, kalp hastalarına önerdiği tek şeyin “soğan yemek” olduğunu kaydeden Prof. Dr. Türk, soğanın, kandaki kolesterol oranını düşürdüğünün ve “iyi kolesterol” olarak bilinen HDL’yi yükselttiğinin araştırmalarla ispatladığını anlattı. Savaşlarda tedavi amacıyla kullanıldı Haşlanmış soğanın kanı temizlediğini, kanın pıhtılaşmasını önlediğini, hatta pıhtılaşmış kanı tedavi ederek damar tıkanıklığına engel olduğunu anlatan Prof. Dr. Türk, bu yüzden doktorların hastalarına, günde yarım soğan yemeyi ya da soğan suyu içmeyi önerdiklerini söyledi. Prof. Dr. Türk, eskiden savaşlarda askerlerin yaralarını tedavi etmek için de kullanılan soğanın, acıyı aldığına, uykusuzluğa iyi geldiğine, tansiyonu düşürdüğünü söyledi. Prof. Dr. Türk, bağırsak hastalıklarını, öksürüğü ve boğaz enfeksiyonlarını tedavi amacıyla da kullanılan soğanın kanser üreten hücreleri yok ettiğini belirtti. Prof. Dr. Türk, oğanın, sağlığa faydalı olabilmesi için tüketimle ilgili şu önerilerde bulundu: “Sarı ve beyaz soğanı tercih edin. Rengi kırmızıya kaçan soğanların HDL kolesterolü üzerinde daha az etkili olduğu biliniyor. Kanınızdaki, kalbe yararlı olan HDL’yi yükseltmek istiyorsanız, soğanı çiğ yemelisiniz.”
 
 
 
 
 
 
 
Reklamı Geç
KAPAT