Prof. Dr. Ömer Özkan: 'Organ bağışının engeli bilgisizlik'

Prof. Dr. Ömer Özkan: 'Organ bağışının engeli bilgisizlik'

SAĞLIK Haberleri

Dünyadaki ilk tam yüz naklini gerçekleştiren Prof. Dr. Ömer Özkan, herkesi organ bağışı yapmaya çağırdı.

Dünyadaki ilk tam yüz naklini gerçekleştiren Akdeniz Üniversitesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Estetik Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan, herkesi organ bağışı yapmaya çağırdı. Avrupa Birliği Organ Bağışında Uyum İçin Teknik Yardım Projesi kapsamında İstanbul'da düzenlenen Organ Bağışı 2. Medya Çalıştayı'na katılan Prof. Dr. Özkan, organ nakli konusunda Türkiye'nin çok ileride olduğunu hatırlatarak, "Tek eksiğimiz yeteri kadar bağış yapılamaması. Sağlıklı kişiler, asla organa ihtiyaç duymayacaklarını düşünüyorlar ancak günün birinde herkesin yaşamını devam ettirebilmek için organa ihtiyacı olabilir. Organ bağışının topluma doğru anlatılması konusunda medyaya önemli sorumluluklar düşüyor. Bu konunun önündeki toplumsal engel, bilgisizliktir" dedi.
ÜLKEMDEYİM GİTMİYORUM
Geçtiğimiz yıl hakkında çıkan asılsız haberler nedeniyle yıpranan ve çalışmalarını yurt dışında sürdüreceği yönünde haberler çıkan Prof. Dr. Özkan, "Ülkemde bu işe çok emek verdim. Yurt dışına gitmem söz konusu bile değil. Ekip olarak bilimsel çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Dünyada kadavradan ilk başarılı rahim nakli yapılan Derya Sert, geçtiğimiz yıl başarısız bir hamilelik yaşamıştı. Yeni bir deneme yapmak için Derya'yı hazırlıyoruz. Her şey yolunda gidiyor. Hazır olduğunda ikinci embriyo transferini gerçekleştireceğiz" dedi.
BEYİN ÖLÜMÜ ANLATILMALI
Prof. Dr. Ömer Özkan, Ziyneti Kocabıyık'a bağış sayısının artırılabilmesi için öncelikle "beyin ölümü" kavramının iyi anlatılması gerektiğini söyledi.
Ziyneti Kocabıyık / TÜRKİYE GAZETESİ

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...