'20 yılda zor kazanılanı kaybetmek çok kolay'

'20 yılda zor  kazanılanı kaybetmek çok kolay'

Ekonomi Haberleri

İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, "Yeni bir lige atlayacaksak, bunun gerektirdiği politikaları hayata geçirmemiz gerekiyor" dedi.

Türkiye İş Bankası'nın, 2008'den bu yana KOBİ'lere bilgi ve danışmanlık desteği sağlamak amacıyla düzenlediği İş'le Buluşmalar Toplantısı'nın 36'ncı durağı Elazığ oldu. Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, Türkiye'nin 2 bin dolar olan kişi başına gelir seviyesinden 10 bin dolar seviyesine küçümsenmeyecek bir çabayla ulaştığını söyledi. Bali, "Bundan sonra lig atlama daha da zor. Müteşebbisliğimizle, gözü pekliğimizle, bu eğitim seviyesiyle ulaşılabilecek en yüksek kişi başına gelir düzeyine ulaşmış ülkeyiz" dedi. Türkiye'nin kısa dönemli cari risklerini doğru bir şekilde yönetmeye çalışırken, diğer taraftan büyümeyle cari açık arasındaki çelişkiyi çözebilecek orta ve uzun vadeli reform ve tedbirlere yönelmesi gerektiğini belirten Adnan Bali, "Mevcut kazanımlarımızı riske etmemeliyiz, kaybetmemeliyiz. Bunların başında reytingimiz geliyor. Bu ülke, yaklaşık 20 yılda yatırım yapılabilir olma derecesini yeni elde edebildi. Kaybettiğiniz zaman çabuk kaybediyorsunuz, ama kazanmak o kadar kolay değil. 20 yılda elde ettiğimiz reyting üzerinde tartışma yapılıyor, 'Acaba Türkiye yatırım yapılabilir ülke derecesini kaybeder mi?'. Reytingimizi korumak hepimizin milli görevidir. Çünkü bu ülke daha fazla dışarıya kaynak transfer etmesin, oluşturduğumuz katma değerin daha büyük bölümü bu ülkenin içinde kalsın istiyorsak, bu reytingi korumak zorundayız" diye konuştu.


Avrupa muslukları açacak

Avrupa Merkez Bankası'nın global likiditeyi yeniden artıracak kararlar almak durumunda olduğuna dikkat çeken İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, bu konunun Türkiye gibi dış kaynak ithal eden ülkeler için yeni bir fırsat anlamına geldiğini belirterek, "Bu dönemi, içinde bulunulan artı ve eksi koşulları, gerçekçi bir tarzda değerlendirmek suretiyle yönetmek zorundayız" diye konuştu.


ZİYA OSMAN AÇIKEL / ELAZIĞ




UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...