Elveda Rumeli dizisi oyuncusu kansere yakalandı

Elveda Rumeli dizisi oyuncusu kansere yakalandı

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Türkiye'nin bir dönem sevilen dizisi Elveda Rumeli'de rol alan oyuncu Perihan Tuna, kansere yakalandı. Perihan Tuna kimdir?

Sevilen dizi Elveda Rumeli'de canlandırdığı 'Münevver Hanım' karakteriyle tanınan Perihan Tuna kanser hastalığıyla savaşıyor. Makaron'dan Gülşen Yüksel'in haberine göre Makedonya'da yaşayan oyuncunun, 2 yıldan beri deri kanseriyle (melanoma) mücadele ettiğini ortaya çıktı. Hastalığı zorlu bir döneme giren Tuna, pahalı ilaçları almakta zorlandığını belirterek " Tek bir ilacı bile 8 bin euro (24 bin TL). Makedon Devlet Türk Tiyatrosu'nun kadrolu oyuncusu olmama rağmen tiyatrodan aldığım ücretle bu rakamları karşılamam mümkün değil. Makedonya'daki sosyal güvenlik kurumları Türkiye'deki gibi ilaç ücretini ödemiyor. Kemoterapi sürecinde, tüm birikimimizi tükettik" dedi.


PERİHAN TUNA KİMDİR?
Elveda Rumeli de 'Deli oğlan Ispanak Namık'ın annesi 'Münevver Hanım'ı canlandıran Makedonya'da yaşayan oyuncunun, 2 yıldan beri deri kanseriyle (melanoma) mücadele ettiği anlaşıldı. Oyuncu Perihan Tuna'yı 'Elveda Rumeli' dizisiyle tanıdık. Dizide 'Deli oğlan Ispanak Namık'ın annesi 'Münevver Hanım'ı canlandırıyordu. Makedonya'da yaşayan oyuncunun, 2 yıldan beri deri kanseriyle (melanoma) mücadele ettiği anlaşıldı. Hastalığı zorlu bir döneme giren Tuna, pahalı ilaçlara yetişmekte zorlanıyor. Tedavisi için kullanılacak tek bir ilacı bile 8 bin euro (24 bin TL). Perihan Tuna "Makedon Devlet Türk Tiyatrosu'nun kadrolu oyuncusu olmama rağmen tiyatrodan aldığım ücretle bu rakamları karşılamam mümkün değil. Makedonya'daki sosyal güvenlik kurumları Türkiye'deki gibi ilaç ücretini ödemiyor. Kemoterapi sürecinde, tüm birikimimizi tükettik" diyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...