40 defa kalbi duran adamın ilk sözleri

/ Kaynak: İHA
40 defa kalbi duran adamın ilk sözleri

YAŞAM Haberleri  / İHA

Tatil için yurda dönen gurbetçi Mümin Yılmaz, göğüs ağrısından kaldırıldığı hastanede 48 saat içerisinde 40 defa kalbi durmasına rağmen hayata tutundu.

Tatilini geçirmek için yurda dönen gurbetçi Mümin Yılmaz, göğüs ağrısı şikayetiyle İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Yılmaz, yoğun bakımda tedavi altına alındı. 48 saat içerisinde 40 defa kalbi duran ve elektroşok cihazıyla yeniden çalıştırılan emekli işçi Yılmaz, hayata tutundu.

Almanya'da işçi olarak çalışıp emekli olan Mümin Yılmaz (74), tatil için memleketi İzmir'e geldi. İzmir'de dolaşırken göğüs ağrısı başlayan Yılmaz, aniden bayıldı. Çevresindekilerin yardımıyla 112 ambulansına bindirilen Yılmaz, İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Şeker hastası olduğu için kalp ağrısını hissetmeyen Yılmaz, akciğerlerindeki ödem nedeniyle solunum cihazına bağlandı.

Yapılan incelemelerde kalbinin dört ana damarının tıkalı olduğu tespit edildi. Yılmaz'a by-pass kararı alındı. Kardiyoloji Uzmanı Dr. İbrahim Susam ve Dr. Cenk Ekmekci'den oluşan ekip, ölüm riski yüksek olmasına karşın hastayı anjiyoya aldı. Hastanın kapalı damarları balonla açılırken, 4 stent takıldı ve Yılmaz, hayati riski atlattı. Hastanın yüzde 40 ölüm riski olmasına rağmen anjiyoya aldıklarını belirten Kardiyoloji Uzmanı Dr. Cenk Ekmekçi, "Her elektroşok işleminde aslında kalbe bir yumruk atarsınız. Kalbin bu işleme dayanması gerekir. Hastamız bu açıdan çok güçlüydü. Tıbbin bize sunduğu tüm işlemleri hastamızda uygulayarak hayata döndürdük" dedi.

Hayat fonksiyonların normale dönen Mümin Yılmaz, "Öbür tarafa defalarca gidip geldim. Benim hayata tutunmama yardımcı olan, doktorlarıma ve hemşirelere minnettarım. Tepecik çok güzel bir hastane, Allah sizleri eksik etmesin" diyerek doktorlara teşekkür etti.

YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...