GASAM Başkanı Şahin: 'IŞİD laboratuvar ürünü bir örgüt'

GASAM Başkanı Şahin: 'IŞİD laboratuvar ürünü bir örgüt'

GÜNDEM Haberleri

GASAM Başkanı AK Parti milletvekili Ali Şahin, Irak'taki süreci analiz ederken, siyasi sınırların değişeceği tespitini yaptı.

Güney Asya Stratejik Araştırmalar Merkezi (GASAM) Başkanı AK Parti milletvekili Ali Şahin, Irak'taki süreci analiz ederken, siyasi sınırların değişeceği tespitini yaptı. Ortadoğu'da kartların yeniden karıldığını savunan Şahin, IŞİD'in de "laboratuvar ürünü lejyoner bir örgüt" olduğunu dile getirdi. Şahin, "IŞİD, disiplinli, planlı, belli çevrelerin kontrolünde, ne yaptığını bilen bir örgüt. Facebook ve Youtube'u örgüte savaşçı kazandırmak için kullanıyor. 18 yaş üstü muhafazakâr aile çocukları IŞİD'in ilgi ve etki altına giriyor" dedi. O.Doğu'nun savaş iklimine sürüklendiğini de belirten Şahin, "Her şey sil baştan olsun isteniyor. Psikolojik sınırlar değişiyor. Önümüzdeki dönemde siyasi sınırların da değiştiği günlerle karşılaşacağız" diye konuştu.
Oğuzhan Şahin / TÜRKİYE GAZETESİ



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...