Savunmada Türkiye'nin en büyük pazarı ABD

Savunmada Türkiye'nin en büyük pazarı ABD

Ekonomi Haberleri

Türkiye Mozambik'ten Hindistan'a, İsrail'den Japonya'ya kadar 130 ülkeye savunma ürünleri ihracatı yaptı. İlk sırayı ise ABD aldı

Savunma ve havacılık sanayi ürünlerinde iddiasını artıran Türkiye, ihracatını da hızla büyütüyor. Yılın ilk 5 ayında savunma havacılık sanayi ihracatı 600 milyon dolara ulaştı. Türkiye'nin geçen yılın ilk 5 ayındaki savunma ve havacılık sanayi ihracatı 510 milyon 327 bin dolar olmuştu. Sektörün gerçekleştirdiği ihracat, bu yılın aynı döneminde yaklaşık 90 milyon dolar artarak, 599 milyon 958 bin dolar seviyesine ulaştı. Söz konusu dönemde Türkiye, en çok savunma ve havacılık ihracatını yine ABD'ye yaptı. Bu ülkeye 2013'ün Ocak-Mayıs döneminde 194 milyon 203 bin dolarlık ihracat yapılırken, bu yılın aynı döneminde söz konusu rakam 230 milyon 846 bin dolara yükseldi. Sektörde en çok ihracat yapılan ülkeler sıralamasında ABD'yi 53 milyon 286 bin dolarla Birleşik Arap Emirlikleri, 40 milyon 689 bin dolarla İtalya ve 33 milyon 943 bin dolarla İspanya takip etti. Bu dönemde Mozambik'ten Hindistan'a, İsrail'den Japonya'ya kadar pek çok ülkeye ihracat gerçekleştiren Türk savunma ve havacılık sanayisi, böylece yaklaşık 130 ülkeye 599,9 milyon dolarlık ihracat yapma başarısına imza attı. Aselsan, Roketsan, Havelsan, Tusaş gibi şirketlerin bulunduğu Ankara, Türkiye'nin en çok savunma sanayi ve havacılık sanayi ihracatı yapılan ili oldu. Ankara'yı, Eskişehir ve İstanbul takip etti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...