Deneylerle ıspatlandı, domates kanseri önlüyor!

Deneylerle ıspatlandı, domates kanseri önlüyor!

SAĞLIK Haberleri

Prof. Dr. Ömer Küçük, bir türlü çaresi bulunamayan 'kötü' hastalıkla mücadelede domatesin etkili olduğunu bir defa daha doğruladıklarını söyledi

Gelişmiş tıbba rağmen tam olarak tedavisi mümkün olmayan kansere çarenin elimizin altında olduğu bir defa daha doğrulandı. ABD'deki Emory Üniversitesi Medikal Onkoloji ve Hematoloji Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Ömer Küçük, beslenme alışkanlıklarıyla kanser arasında doğrudan ilişki olduğunu belirterek, domates ve soya fasulyesi tüketiminin, akciğer, böbrek, prostat, mide, meme kanseri başta olmak üzere birçok kanser türüne iyi geldiğini belirlediklerini söyledi. Küçük, içerisinde likopen maddesi içeren domatesin daha önce prostat kanserini önleyici etkisi olduğunu ortaya koyduklarını, son dönemde hayvanlar üzerinde, ekibiyle yaptıkları araştırmalar sonucunda ise domatesin hemen hemen tüm kanserleri azaltıcı ve önleyici etkisi olduğunu belirlediklerini dile getirdi. Kanserin önlenmesinde fiziksel aktivitenin yanı sıra sebze ve meyve ağırlıklı beslenmenin önemine dikkati çeken Küçük, tüm dünyada görülen kanser nedenlerinin yüzde 30'unun sigaraya, yüzde 35'inin ise yanlış beslenmeye bağlı olduğunu söyledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...