Markalaşmayan KOBİ'lerde kuşak değişimi çöküş demek

Markalaşmayan KOBİ'lerde kuşak değişimi çöküş demek

Ekonomi Haberleri

Markalaşmanın en önemli problemimiz olduğunu söyleyen Bakan Işık'tan öncemli açıklamalar: 'Bu sorunumuzu yavaş yavaş aşıyoruz.'

Küçük ve Orta Bütçeli İşletmeler'de (KOBİ) nbsp;Kurumsallaşma ve Markalaşma Çalıştayı, Ankara Sanayi Odası (ASO) Konferans Salonu'nda gerçekleşti. Konferansın açılış konuşmasını yapan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık, her yıl yaklaşık 120 bin marka başvurusu yapıldığını belirtti. Markalaşmanın en önemli problemimiz olduğunu söyleyen Işık, nbsp;"Bu sorunumuzu yavaş yavaş aşıyoruz. Şimdi yapmamız gereken markalaşmanın içini doldurmak. KOBİ'ler açısından ikinci temel alan kurumsallaşma. Şu anda bütün KOBİ'lerimizin yüzde 95'i, halka açık şirketlerin yüzde 75'i aile şirketi. Aile şirketlerinin de en önemli açmazı. 1'inci kuşak çok çalışkan oluyor. 2'inci kuşak, 1'inci kuşağın heyecanını taşıyor. KOBİ'ler hızlı bir büyüme sürecine giriyor ama 3'üncü kuşakta işler değişmeye başlıyor. Bu 3'üncü kuşakta eğer KOBİ'ler markalaşamazsa KOBİ'ler için geri sayım başlıyor. Bizim bugün KOBİ'lerin kurumsallaşması noktasında somut atılması gereken adımlar bu çalıştayla ortaya konulmuş olacak. kurumsallaşmayı sağlayan KOBİ'leri kimse tutamaz" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...