Yeryüzünün en çok içki tüketilen ülkesi

Yeryüzünün en çok içki tüketilen ülkesi

YAŞAM Haberleri

2012 yılında trafik kazalarında 3 bin 827 kişinin öldüğü Almanya'da, alkolden ölenlerin sayısı ise 14 bin 451.

Almanya alkole teslim.. Dünya sağlık Örgütü'nün (WHO) yeryüzünün en çok alkol tüketilen ülkesi olarak açıkladığı Almanya'da, 2012 yılında 14 bin 451 kişinin aşırı alkol yüzünden hayatını kaybetti Federal İstatistik Dairesi'nin rakamlarına göre, alkol Almanya'da trafik kazalarından daha çok can alıyor. İstatistiklere göre, aynı yıl içerisinde Almanya genelinde trafik kazalarında ölenlerin sayısı 3 bin 827... Alkole bağlı ölüm sebeplerinin başında 7 bin 812 vaka ile karaciğer hasarları gelirken, ikinci sırada pankreas rahatsızlıkları bulunuyor. Bunları kalp, akciğer veya sinir sistemi problemleri izliyor. Raporda yaklaşık 4 bin ölüm olayının ise, aralarında alkole bağlı intihar olaylarının da bulunduğu çeşitli bağımlılık problemleri sebebiyle görüldüğü belirtildi.
Dünya Sağlık Örgütü'ne (WHO) göre, 15 yaş üzerindeki her Alman, yılda ortalama 11.8 litre saf alkol tüketiyor. Bu miktarın yaklaşık 500 şişe biraya denk geldiği belirtiliyor. WHO'ya göre, dünyada kişi başına saf alkol tüketimi 6.2 litre düzeyinde… Almanya'da 7.4 milyon yetişkinin alkol problemi olduğu, 4 milyon kişinin tehlike düzeyinde alkol tükettiği, 1.7 milyon kişinin de alkol bağımlısı olduğu belirtildi. nbsp;


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...