Antalya'daki ünlü turizm bölgesinde yangın

/ Kaynak: DHA
Antalya'daki ünlü turizm bölgesinde yangın

YAŞAM Haberleri  / DHA

Antalya'nın Kumluca İlçesi İnceboyun mevkisinde kızıl çam alanında henüz belirlenemeyen nedenle orman yangını başladı.

Alevler kısmen kontrol altında - Antalya'nın Kumluca ilçesindeki tatil bölgesi Adrasan Mahallesi'ndeki orman yangınının hızlı ilerleyişi durduruldu. Sahile inen yangında 10'a yakın pansiyon, bungalov tatil evi, restoran ve market kül oldu.

Antalya'nın en önemli tatil merkezlerinden Adrasan'da saat 14.00'de yüksek kesimlerde çıkan orman yangını, rüzgarın da etkisiyle büyüdü. Yangına çok sayıda arazöz ve orman işçisi karadan, yangın söndürme helikopterleri ve uçaklar ise havadan müdahale etti. Saat 16.00 sırasında kontrol altına alınan yangın, rüzgarın şiddetini daha da arttırmasıyla yeniden kontrolden çıktı. Adrasan'ın üzerini kara dumanlar kaplarken, tatilciler büyük panik yaşadı. Yangın kısa südre otel ve pansiyonların bulunduğu alana ulaştı. Tatilciler bölgeyi terk ederken, işletme sahipleri mallarının derdine düştü. Bölgedeki vatandaşlar ellerindeki hortumla evlerin ve işletmelerinin etrafını soğuttu. Tüm çabalara rağmen şiddetli rüzgar nedeniyle yangın sahildeki bungalov evleri, pansiyon, otel ve restoranların olduğu tesislere ulaştı. 4 otel ile hediyelik eşya dükkanı ve restoran da kül oldu. Mutfak tüplerinin patlaması ise korkulu anların yaşanmasına neden oldu. İşletmelerin önündeki otomobil de vatandaşlar tarafından yanmaktan son anda kurtarıldı. Tatilciler ise korku ve panik içinde otomobillerine binerek bölgeyi terk etti.

Yangına Antalya Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait yaklaşık 300 orman işçisi ile 40 arazöz ve 10 su tankeri karadan, 7 helikopter ve 2 amfibik uçakta havadan müdahale etti. Rüzgarın kesilmesiyle birlikte yangının kısmen kontrol altına alındığı bildirildi. Dozerlerin ise yangının başka alanlara sıçramaması için şeritler açarak gece boyunca çalışmalarına devam edeceği bildirildi. Yangında yaklaşık 60 hektar alanın zarar gördüğü, 1 orman işçisinin de yaralandığı belirtildi.

YAŞAM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...