Çin'de ikiz panda sevinci

/ Kaynak: AA
Çin'de ikiz panda sevinci

YAŞAM Haberleri  / AA

Çin'in kuzeybatısındaki Şaanşi eyaletinde Yangyang adlı dev panda ikiz yavru dünyaya getirdi.

Eyaletteki panda besleme merkezinde 11 yaşındaki Yangyang adlı panda, 162 ve 88 gram ağırlıklarında bir dişi bir erkek panda doğurdu. Yavru pandaların kuvözlere alındığı ve durumlarının iyi olduğu belirtildi. nbsp; Merkezdeki yetkililer, yavruları sırayla annesine götürdüklerini, çünkü Yangyang'ın bir kerede yavrulardan birini emzirebildiğini söyledi.

Yangyang'a suni döllenme yapıldığını aktaran yetkililer, dev pandanın, yavruların günlük süt ihtiyacını karşılayabilmesi için günde 20 kilo bambuyla beslendiğini ifade etti.

Çin'de geçen yıl 49 panda dünyaya gelmiş, bunlardan 42'si hayatta kalmıştı. Pandalar genelde temmuz ve eylül aylarında yavru dünyaya getiriyor. Pandaların ikiz doğurma ihtimalinin yüzde 30 olduğunu kaydediliyor.

Dünyada 2013 sonu itibarıyla panda merkezlerinde 376, vahşi yaşamda da bin 600 civarında dev panda olduğu tahmin ediliyor.

YAŞAM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...