Engelliye damar takibi

Engelliye damar takibi

SAĞLIK Haberleri

Bazı rehabilitasyon merkezlerinin engellileri eğitimsiz bıraktığı, buna karşı ders takiplerinin avuç içi kimlik doğrulama metoduyla yapılacağı bildirildi.

Hiçbir eğitim vermeden kayıt altına aldıkları engelli çocuklar üzerinden para kazanan dolandırıcıların önüne geçmek ve derse devam edip etmediklerini belirlemek için uygulamaya konulacak olan kimlik doğrulama çalışmasında son aşamaya gelindi. Eğitim kurumuna engelli çocukların fiili olarak giriş yaptığını tespit etmek için hayata geçirilecek olan sistem bu ay Bilecik, Çankırı, Karabük, Kırıkkale ve Yalova illerinde pilot uygulama olarak başlatılacak. Uygulamanın hayata geçirilmesi aşamasında ise bazı ilginç gelişmeler yaşandı. İki kolu da olmayan engelli bireyler için nasıl bir uygulama yapılacağı tartışma konusu oldu. Buna göre iki eli de olmayan bireyler ile bazı kişiler için özel bir uygulamaya gidilecek. Bu kapsamda her iki eli de olmayan bireylerin, 72 ayını tamamlamamış çocukların, her iki elinde avuç içi damar izi bütünlüğü bozulmuş olan bireylerin, serepral palsi, tıbbi sebeplerden dolayı avuç içi damar izi alınamayan bireylerin, avuç içi damar izi metoduyla kimlik doğrulama sistemi üzerinden kimlik tanıtılma işlemi rehberlik araştırma merkezlerinde yapılamayacak. Destek eğitimi alacak olan bu engelli bireylerin ders devam takiplerinin yapılabilmesi için engelli birey yerine refakatçisinin ders başlangıcından önce ve ders bitiminden sonra kimlik doğrulaması yapılacak. Diğer taraftan kimlik doğrulama sisteminin 2015 yılına kadar bütün ülke genelinde uygulanmaya başlanacağı öğrenildi. nbsp;
Gökhan KAYA / TÜRKİYE GAZETESİ


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...