Damat Samsunlu, gelin Hakkarili olunca...

Damat Samsunlu, gelin Hakkarili olunca...

YAŞAM Haberleri

Kardeşlik rüzgârlarının estiği düğünde Hakkarililer "horon" tepti, Karadenizliler ise "şemmame" ile doyasıya eğlendi.

Çözüm süreci ile sağlanan huzur ortamının meyvelerini toplayan Doğu halkı, hayatın hemen her alanında sürecin olumlu etkisini görüyor. Bölge insanı ile Karadenizlileri bir araya getiren Samsunlu Serkan Yılmaz ile Hakkarili Ayten Ayaz çiftinin düğünü de adeta bu köprünün ayaklarından biri oldu. Karadeniz'den Hakkari'ye kız almaya gelen Yılmaz ailesi, yeni çiftin düğün töreninde yöresel kıyafetler giyerek Kürtçe şarkılar eşliğinde halay çekti. Hakkarililere de horon tepmeyi öğreten Karadenizliler, geç saatlere kadar gönüllerince eğlendi. Hakkari'ye gelirken endişeli olduklarını belirten damadın eniştesi Mecit Kılıç, "Ama burada çok iyi ağırlandık. Halklar arasında kardeşlik var. Nasip olursa bir kız da biz veririz bu tarafa" diyerek kardeşliğin önemine değindi.

nbsp;Damat Samsunlu, gelin Hakkarili olunca...
nbsp;Damat Samsunlu, gelin Hakkarili olunca...

Doğu'nun ağır ritimlerine damat ayak uydurmakta zorlanırken, Hakkarili genç kızlar Karadeniz'in hızlı oyunlarına hiç zorlanmadan eşlik etti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
432 4 Şubat 2023 12:58

allah mutlu eylesin dünya ahirette kutsal topraklara gitmelerini nasip etsin kendilerine amin

Sonraki Haber Yükleniyor...