AVM'lere köklü değişiklikler geliyor

AVM'lere köklü değişiklikler geliyor

Ekonomi Haberleri

Yazıcı, 13 Ağustos'ta TBMM'ye sevk edilen "Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun Tasarısı" ile esnafın da haklarının korunacağını söyledi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Yazıcı, 13 Ağustos 2014 tarihinde TBMM'ye sevk edilen "Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun Tasarısı" ile esnafın da haklarının korunacağını söyledi. Yazıcı, "Devletin görevi hak ve adaleti sağlamaktır. Özellikle küçük işletmecilerin haklarının büyük işletmeler tarafından biraz tırtıklandığına ilişkin bir kanaat var. Bunu ortadan kaldırmayı hedefliyoruz" dedi. nbsp;AVM'lerdeki içki satışının alkollü içki satışını düzenleyen yasa ile çelişmemesi için düzenleme yapıldığını belirten Yazıcı, tasarıda ibadethane olarak bütün dinlerin ibadethanelerinin kast edildiğini de sözlerine ekledi.


KAPAMA CEZASI YOK
İşletmelere uygulanacak yaptırımların idari para cezası olacağını belirten Bakan Hayati Yazıcı, kapatmaya yönelik ceza bulunmadığını söyledi.




UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...