Made in Turkey damgalı telefonla yurt dışında 4G

Made in Turkey damgalı telefonla yurt dışında 4G

Ekonomi Haberleri

Yurt dışına çıkanlara Türk SİM kartıyla 4G hizmeti veren Vodafone, SİM kartı bu defa yüzde 100 yerli telefonu Vodafone Smart 4 Power'a taktı

Vodafone Red abonelerine 8 ülkede 4G hizmeti veren Vodafone, Türkiye'nin 4G uyumlu ilk yerli telefonunu satışa sundu. Türk SİM kartıyla yurt dışında 4G hizmeti alan Red aboneleri bundan böyle Vodafone Smart 4 Power ile 4G'ye bağlanacak. 2010 yılında Türkiye'nin ilk operatör markalı telefonunu piyasaya sunduklarını, 4 yılda 15 telefon ve 5 tablete ulaştıklarını belirten Vodafone Türkiye CEO'su Gökhan Öğüt, "Vodafone Smart 4 Power ile mobil iletişimin en yüksek hız kapasitesini herkes için erişilebilir kılmayı hedefliyoruz. Tüketiciler Vodafone Smart 4 Power ile İtalya, İspanya, Yunanistan, Romanya, Portekiz, İngiltere, Yeni Zelanda ve Hollanda'ya yapacakları ziyaretlerde 4G teknolojisinin imkanlarından faydalanırken, tarifelerinin tamamını Türkiye'deymiş gibi kullanabilecek. Yıl sonunda ise 4G ile internete bağlanabilecekleri ülke sayısı 15'e çıkacak" dedi. Telefonun yurt dışına da satışını düşündüklerini ancak şu anki vergi yükü ihracat yapmalarının çok zor olduğunu dile getiren Öğüt şunları söyledi: "Yurt dışında üretim yapmakla, oradaki ürünleri buraya getirip üretmek aynı şey. Hatta yerli telefonun maliyeti yurt dışında üretilenlere göre yüzde 20 daha maliyetli. Ancak vergi avantajı sağlanırsa ihracat bile yapabiliriz. Tedarik zincirinde yerlilik oranı artar. Üretimini yapıp Vodafone'un bulunduğu tüm ülkelere satabiliriz. Vergi düştüğünde aslında satışlar artacağından devletin vergi kaybı da olmayacaktır."

Telefonun Vestel'in Manisa'daki tesislerinde üretildiğin anlatan Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Ender Buruk da, "Cihazı herkesin erişebileceği bir fiyatla, 599 liradan satışa sunuyoruz. İsteyen de tarifeye ek olarak 24 ay taksitle alabilecek. Üzerinde Maden in Turkey damgası bulunacak. Uzun dönemde yerli tablet üretimini de düşünüyoruz. Bunun takvimi şu anda belli" diye konuştu. nbsp;

Yüzde 3 daha fazla pil ömrü sunuyor nbsp;
Geçen hafta itibariyle banttan inen Vodafone Smart 4 Power, LTE özelliği, Quadcore 1.3 GHz 4 çekirdekli işlemci, Android 4.4 KitKat işletim sistemi, 5 inç ekran, 4 GB dahili depolama alanı, 32 GB'ye kadar mikro SD kart desteği ile geliyor. Vodafone Smart 4 Power'ın en dikkat çekici teknik özelliği ise 3000 mAh batarya ile yüzde 30 daha fazla pil ömrü sağlıyor olması. Cihaza Red Elite ve Red Elite Extra aboneleri, 24 aylık sözleşmeyle ücretsiz sahip olabiliyor. Ayrıca, lansman kapsamında 16 GB Micro SD kartı hediye ediliyor.
Ömer TEMÜR - İSTANBUL

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...