Üst geçidi yıkan şoför: 'Kumandam bozuldu damper kapanmadı'

Üst geçidi yıkan şoför: 'Kumandam bozuldu damper kapanmadı'

YAŞAM Haberleri

Damperi açık kalan kimyasal madde yüklü tanker üst geçidi yerle bir etti. Metrobüsün geçiide 5 metre kala durması daha büyük bir faciayı önledi.

İstanbul'un Avcılar ilçesinde E-5 karayolu üzerinde bulunan bir üst geçit, dün sabah saat 10.00 sıralarında bir yakıt tankerinin çarpması sonucu büyük bir gürültüyle çöktü. Yoğun trafiğin yaşandığı saatlerde meydana gelen kazada üst geçit, yoldan geçen araçların üzerine düştü. Üst geçitte bulunan bazı kişiler de aşağıya düştü. Kazada enkazın altında kalan minibüsün sürücüsü 39 yaşındaki Yusuf Kaya öldü, 4 kişi de yaralandı. Kaza anıyla ilgili yayınlanan görüntülerde söz konusu tankerin, damperi açık bir şekilde üst geçide girdiği görüldü. Faciaya yol açan glikoz yüklü yakıt tankerinin sürücüsü E.C. gözaltına alındı. Bir görü tanığı, damper kumandasının bozuk olduğunu savunan E.C'nin, "Elim düğmedeydi ama damperi indiremedim" dediğini söyledi. Beylikdüzü'nde de 2010 yılında da benzer bir şekilde bir kamyonun çarptığı üst geçit çökmüş 2 kişi ölmüştü. Öte yandan, trafik akışını hızlandırmak amacıyla; D-100 Karayolu, TEM Otoyolu ve bunların bağlantı yollarına, sabah 06.00-10.00 ile akşam 16.00-22.00 saatleri arasında kamyon, tır, çekiciler ve akaryakıt tankerleri giremiyor. Dünkü kazanın da yasağın başladığı saatlerde olması bu kurala uyulmadığını gösteriyor.

800 PERSONELLE KAZAYA MÜDAHALE
Avcılar İGS üst geçidi dün damperi açık bir tankerin çarpmasıyla çöktü. Olayın ardından bölgeye çok sayıda polis, ambulans ve itfaiye ekibi sevk edildi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi 800 personel ve 58 araçla kazaya müdahale etti.



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...