Hacı adaylarına develi uğurlama

Hacı adaylarına develi uğurlama

YAŞAM Haberleri

Üsküdar'da hacı adayları Osmanlı Devleti zamanında yapılan "Surre Alayı" ile kutsal topraklara uğurlandı. At ve develer sahilde nostalji yaşattı.

Osmanlı Dönemi'nde en son 1915 yılında hacı adaylarını kutsal yolculuğa uğurlamak için yapılan "Surre-i Hümayun Alayı Yolculuğu" 99 yıl sonra Üsküdar'da yeniden canlandırıldı. Hacı adayları ve vatandaşlar Mihrimah Sultan Camii'nde kılınan Cuma Namazı sonrası Üsküdar Meydan'da düzenlenen törende bir araya geldi. Tören sırasında, tarihi 3 Ahmet Çeşmesi'nden bal şerbeti akıtılarak vatandaşlara ikramlarda bulunuldu. Mehter takımının konseri sonrası Kur'an-ı kerim okundu. Hacı adayları Antalya'dan 8 deve, Samandıra'dan getirilen 4 at, 33 yeniçeri ve hafızlarla birlikte Salacak sahilden geçti. Hacı adayları kutsal topraklarda dağıtmak için yanlarına aldıkları altın ve para gibi değerli eşyaları da mahvil devesi eşliğinde götürdü. Daha sonra Üsküdarlı hacılar, Harem'den Haremeyn'e yapacakları kutsal yolculuğun ilk bölümünü temsili olarak tamamlamış oldu. Yaklaşık 6 yıldır eşiyle birlikte kutsal toprakları gitmeyi beklediğini dile getiren 66 yaşındaki Meryem Demir, çok bekledim ama değdi" şeklinde konuştu. nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...