Arçelik, Avrupa'da ikinciliğe yükseldi

Arçelik, Avrupa'da ikinciliğe yükseldi

Ekonomi Haberleri

O.Doğu ve Afrika'nın 2. şirketi konumuna yükseldiklerini söyleyen Arçelik Genel Müdürü Çakıroğlu, 'Bu da yeni fabrika yatırımlarını gündeme getiriyor' dedi

Beyaz eşya ve ev elektroniği şirketi Arçelik, Beko ve Grundig markaları ile Almanya'da düzenlenen fuarda gövde gösterisi yaptı. Dünya pazarında nbsp;satışlarını en fazla artıran şirket olan Arçelik, dün açılan ve 10 Eylül'e kadar devam edecek olan Berlin IFA'nın en büyük ikinci katılımcısı oldu. 4 milyar dolardan fazla hacme sahip olan fuardaki etkinlikte konuşan Koç Holding Dayanıklı Tüketim Grubu Başkanı ve Arçelik A.Ş. Genel Müdürü Levent Çakıroğlu, bulundukları tüm pazarlarda da son 5 yılda cirolarını yaklaşık 2 katına çıkardıklarını kaydederek, "Bu duruma daralan sektörde pek fazla rastlanmıyor. Arçelik grubu çatısındaki markalarımız ile dünya beyaz eşya pazarının yarısına denk gelen Avrupa-Orta Doğu-Afrika bölgesinde ikinci büyük beyaz eşya şirketi konumuna yükseldik. Beko, son 7 yılda Avrupa beyaz eşya sektöründe de pazar payını en çok artıran marka olarak dikkat çekti" dedi. Global olarak büyüdükçe yeni fabrika yatırımlarının da gündeme geldiğini anlatan Çakıroğlu, üretimde en büyük noktalarının Türkiye olduğunu söyledi. Türkiye'nin toplam satışlar içindeki payının yüzde 40 civarında olduğunu anlatan Çakıroğlu, iç pazardaki daralmaya rağmen üretim stratejilerinde bir değişime gitmeyeceklerini açıkladı. Çakıroğlu, "Türkiye'deki fabrikalarımızda özellikle ihraç pazarlarımıza üretim yapıyoruz ve planlarımızı değiştirme ihtiyacımız söz konusu değil" ifadelerini kullandı. nbsp;

'ÜRÜNLERLE DOĞAYI KORUYORUZ'

Koç Holding Dayınıklı Tüketim Grubu Başkanı ve Arçelik Genel Müdürü Çakıroğlu ile Pazarlamadan Sorumlu Genel?Müdür Yardımcısı Tülin Karabük, dünyada hızla tükenen enerji, su, gıda gibi kaynakların kullanımının önemini bilerek ürün geliştirdiklerini, fuarda bu ürünlerle iddialı olduklarını söyledi.

Suriye ve Irak düştü Afrika'yla telafi ettik
Çevre ülkelerdeki şartların, satışlarını etkilediğini anlatan Levent Çakıroğlu, "Suriye ve Irak'a ihracat durma noktasına geldi. Biz de alternatif olarak Güney Afrika'ya yoğunlaştık. Ekonomik ve politik şartları değiştirmemiz mümkün değil. Bu nedenle Güney Afrika'da Difay'ı satın almıştık. Sahra altı bölgesinde satışlarımız hızla artıyor. Suriye ve Irak'ta kaybettiğimizi burada telafi ediyoruz" dedi. Çakıroğlu, Rusya, Romanya, Çin ve Güney Afrika'da üretim yaptıklarını, toplamda 25 bin çalışanları olduğunu dile getirdi. Çakıroğlu, geçmişte ürün odaklı olduklarını, daha sonra üretim ve teknolojide daha da güçlenerek Arçelik'i müşteri odaklı bir marka haline getirdiklerini söyledi.

nbsp;Arçelik, Avrupa'da ikinciliğe yükseldi


VESTEL'İN DÜNYAYA HEDİYESİ: VENUS
Vestel, akıllı cep telefonu Venus'u Berlin'de görücüye çıkardı. Vestel'in Manisa'daki tesislerinde üretilecek akıllı telefon, 5 inç Venus X ve 5.5 inç Venus V olmak üzere iki farklı modelle bu ay satışa çıkacak. Venus ile üç yıl içinde Türkiye perakende pazarında yıllık 2 milyon adet, ihracatta ise 1 milyon adet satış rakamı hedefleniyor. 5 inç boyutundaki Venus X'in 649, Venus V'nin ise 899 TL'den satışa çıkacağını belirten Vestel Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Turan Erdoğan, "Fiyat, kalite ve servisle pazarda öne çıkmayı hedefliyoruz. Türkiye'nin her yerindeki Vestel servis ağı sayesinde Venus kullanıcıları, telefonlarının arızalanması halinde 3 hafta beklemek zorunda kalmayacak. Çok daha kısa sürede telefonlarının sorunları çözülecek" dedi. Venus'ün Turkcell, Vodafone ve Avea mağazalarında taksit imkânıyla satışa çıkacağını belirten Erdoğan, Vestel mağazalarında ise tüketici kredisi ve senetle satışların da yapılacağını söyledi.
BATARYA DA ÜRETİLECEK
"Turkcel ve Vodafone'a üretim yapıyoruz ama aynı zamanda biz dünyanın en büyük markalarına da beyaz eşya ve tv üretimi yapıyoruz" diye konuşan Erdoğan, operatörler ile telefon üretimi konusunda sorun yaşanmayacağını söyledi. Türkiye'de batarya üretim tesisi kurmak istediklerini ve biri yerli biri yabancı olmak üzere iki ortak ile görüşmelerin devam ettiğini sözlerine ekleyen Erdoğan, "Son zamanlarda optik ile ilgilenen mühendislere ciddi yatırımlar yapıyoruz. Çünkü akıllı telefonlarda kamera en büyük özelliklerin başında geliyor. Bunun yanı sıra panel pil ve anten sistemlerine de ciddi yatırımlar yapıyoruz" dedi.

TÜRKİYE IFA'da / nbsp;Güven ADALI



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...