İthal kurbanlık gelecek mi?

İthal kurbanlık gelecek mi?

YAŞAM Haberleri

Bakanlığın açıklamasıyla "İthal kurbanlık gelecek mi?" soruları cevabını buldu. TZOB'dan ise kurbanlık fiyatları konusunda bir müjde geldi.

Vatandaşlara kaliteli hayvan temini noktasında herhangi bir sıkıntının yaşanmayacağını vurgulayan Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, "İnşallah bu Kurban Bayramı'nda insanlara kaliteli hayvan temin edeceğiz" ifadesini kullandı.
Üreticilerin her açıdan bayrama hazır olduğuna dikkati çeken Bayraktar, şunları kaydetti:
"Bayram yaklaştı, zaten fiyatların şu anki fiyatlar civarında seyredeceğini düşünüyorum, çok fazla bir artış beklemiyorum. Aynı zamanda kurbanlık temininde bir problem yok. Bunu özellikle vurgulamak lazım. Çünkü bu işin tartışmasını yapmak isteyenler bayramda et ihtiyacının çok fazla olacağını ve yerli üretimin bunu karşılamayacağını iddia ediyorlar. Kurban Bayramı'na yeterli üretimle giriyoruz, herkes rahat olsun"
BAKANLIK: KURBANLIK HAYVAN İHTİYACI YURT İÇİNDEN KARŞILANACAK


GIDA, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Kurban Bayramı'nda kurbanlık hayvan temini ile ilgili olarak yazılı bir açıklama yaptı.


Bakanlığın açıklaması şöyle; "Kurban Bayramı öncesinde ülke genelinde kurbanlık hayvan temini konusunda bu yıl da sıkıntı yaşanmayacak. Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüklerinden alınan verilere göre; ülke genelinde bu yıl kurban olarak kesilebilecek 1 milyon 207 bin 608 adet büyükbaş ve 3 milyon 645 bin 918 adet küçükbaş hayvan bulunuyor. Geçen yıl Kurban Bayramında Türkiye genelinde, toplam 851 bin 948 adet büyükbaş ve 2 milyon 331 bin 917 adet küçükbaş hayvan kesilmişti. Bu çerçevede mevcut hayvan varlığının 2014 yılı kurban ihtiyacını rahatça karşılayacağı öngörülüyor. Kurban ihtiyacının karşılanmasında talep fazlası bir arz olduğundan, kurbanlık hayvan fiyatlarının da piyasa normallerinde seyretmesi bekleniyor. Bakanlık olası fiyat hareketlerine karşı piyasayı hassasiyetle izliyor."
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...