Hayat gerçekten müşterek

Hayat gerçekten müşterek

YAŞAM Haberleri

Erkek ve kadınlar; yiyecek madde alımında yüzde 65.5; giyecekte yüzde 68.8; beyaz eşyada yüzde 76.6 oranında ortak karar veriyor

Yıllardır erkeklerin ev işlerine yardım etmedikleri gibi ev alışverişi yapma konusunda da pasif kaldıklarını söyleyen kadınlar yine yanıldı. Erkeklerin bir kısmı, ev işi yaptığı gibi ev alışverişi yapma konusunda da yetenekli çıktı. Buna göre eşi çalışan erkeklerin daha çok ev alışverişi yaptığı görüldü. ANKA Kadın Araştırma Merkezi'nin Kadının Görünmeyen Emeği: İkinci Vardiya raporuna göre, yiyecek maddelerin alınmasında yüzde 65.5 oranında kadın ve erkek beraber alırken, yüzde 19.5 oranında da çalışan kadının eşi alıyor. Temizlik malzemelerinin alımında ise yüzde 56 oranında kadın ve erkek beraber alırken yüzde 15.4 oranında da erkek alıyor. Raporda giyim eşyalarını yüzde 68.6 oranında kadın ve erkekler beraber alırken yüzde 4.6 oranında da çalışan kadının eşi alıyor. Rapora göre, özellikle karı ve koca beyaz eşya ve mobilyayı beraber almayı tercih ediyor. Eşler yüzde 76.6 oranında beyaz eşyayı beraber alırken, çalışan kadının eşinin beyaz eşya ve mobilya alma oranını yüzde 13.6 olarak açıkladı.
Ebru Karatosun ANKARA

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...