Bina yıkımlarında sigorta şart olacak

Bina yıkımlarında sigorta şart olacak

Ekonomi Haberleri

Bundan böyle her isteyen her an bina yıkamayacak. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, yıkımların başıboş şekilde yapılmaması için bazı şartlar getiriyor.

Bu şartlar, 'Yıkım Yönetmeliği Taslağına' alındı. Buna göre yıkım yapmak isteyen kişi bakanlıktan onay alacak ve yıkım sigortası yaptıracak. Bu sayede yıkım yapanların kendilerine, komşularına ve hatta yoldan geçenlere vereceği muhtemel zarar sigorta kapsamına alınmış olacak. Yönetmelik yürürlüğe girdiğinde, her türlü yıkım faaliyeti, bakanlıktan 'Yıkım Müteahhidi Yetki Belgesi' alanlar tarafından yerine getirilebilecek. Yıkım faaliyeti sebebiyle, çevredeki binalarda, altyapı ve üstyapı tesislerinde meydana gelebilecek zararlara, ölüm ve yaralanma gibi durumlara karşı sigorta yapılacak. Ayrıca yıkım molozları, binanın yıkımı sırasında ayrıştırılacak ve geri kazanılması mümkün olanlar değerlendirilecek. Daha önce İstanbul Arnavutköy'de 100 metrelik bir yol başka bir sokağın malzemeleriyle yapılmıştı. Öte yandan ev tadilatlarında çıkan molozları rastgele sokağa atanlara da yasak, uymayana ceza gelecek.
Cenk Esen ANKARA

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...