Atatürk Havalimanı'nda ölen Nijeryalı yolcu Ebola'mıydı?

/ Kaynak: AA
Atatürk Havalimanı'nda ölen Nijeryalı yolcu Ebola'mıydı?

GÜNDEM Haberleri  / AA

Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürü Hatipoğlu, "Hastada Ebola şüphesi taşıyacak belirti görülmemektedir" dedi.

Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürü Hüsem Hatipoğlu, hacdan gelen Nijeryalı bir kişinin Atatürk Havalimanı'nda rahatsızlandıktan sonra vefat etmesine ilişkin "Hastada Ebola şüphesi taşıyacak belirti görülmemektedir. Kendisinin kronik diyabet ve kalp yetmezliği nedeniyle vefat ettiğini düşünüyoruz" dedi.

Hatipoğlu, yaptığı açıklamada, 3 hafta önce hac için Suudi Arabistan'a giden 53 yaşındaki Nijeryalı H.R.Z. isimli kadının, dün 05.40 sıralarında THY'ye ait uçakla ülkesine aktarmalı olarak dönmek üzere Atatürk Havalimanı'na geldiğini söyledi.

Havalimanında aktarma yapacağı uçağı beklerken rahatsızlanan kadına müdahale edildiğini belirten Hatipoğlu, şunları kaydetti:
"Hasta, arkadaşına şekerinin yükseldiğini söylemiş. Uçak havalimanına indikten sonra da gerekli müdahalede bulunulmuş. Hastada Ebola şüphesi taşıyacak belirti görülmemektedir. Havalimanında yapılan kontrolde, kan şekerinin ölçümlenemeyecek düzeyde yüksek olduğu tespit edilmiş. Kendisinin kronik diyabet ve kalp yetmezliği nedeniyle vefat ettiğini düşünüyoruz. Hastanın, Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürülürken vefat ettiği anlaşılıyor. Daha sonra cenaze Adli Tıp'a gönderildi. Geldiği bölge itibariyle Ebola şüphesi taşıdığını düşünmüyoruz. Ama Adli Tıp'ta binde bir ihtimal dahi olsa gerekli kan örnekleri alınarak, referans laboratuvara gönderildi."

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...