Asgari ücrete zam!

Asgari ücrete zam!

Ekonomi Haberleri

Gelecek yıl asgari ücrete ocak ve temmuzda yüzde 3 zam yapılacak. Bağ-Kur ve SGK emekli maaşı da ocakta yüzde 3.45, temmuzda yüzde 3.63 artırılacak

Memur sendikaları, çalışan ve emeklilere enflasyon farkı için mücadele ederken, 2015 yılı zamları belirlendi. 2015 Yılı Programı'nda, çalışan ve emeklilerin merakla beklediği ücret ve aylıklara yapılacak artışa ilişkin hedeflere yer verildi. Buna göre asgari ücrete gelecek yılın ocak ve temmuz aylarında yüzde 3'er zam yapılması planlanıyor. Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) devredilen SSK ve Bağ-Kur emekli aylıklarının, önceki 6 aylık enflasyon tahminine göre, ocak ayında yüzde 3.45, temmuz ayında yüzde 3.63 zam yapılması planlanıyor. Sendikalar ise, seyyanen zamdan zarar gören kamu çalışanlarının, enflasyon farkı alması gerektiğini belirtiyor. Sendikalar, 28 Ekim'de bu taleplerini duyurmak için yürüyüş yapmıştı. Öte yandan gelecek yıl sosyal güvenlik kuruluşlarının gelirlerinin 198.9 milyar, giderlerinin 217 milyar ve gelir-gider açığının 18.1 milyar lira olması öngörülüyor. Gayri safi yurtiçi hasılaya oran olarak, gelirlerin yüzde 10.23, giderlerin yüzde 11.16 ve açığın yüzde 0.93 olması hedefleniyor.
İŞSİZLİK FONU 92.1 MİLYAR LİRA
Programda, İşsizlik Sigortası Fonu'na ilişkin hedeflere de yer verildi. Fonun toplam giderlerinin gayri safi yurtiçi hasılanın yüzde 0.28'i oranında gerçekleşmesi bekleniyor. Böylece 2015'te toplam fon varlığının 92.1 milyar lira ile gayri safi yurtiçi hasılanın yüzde 4.7'sine ulaşması hedefleniyor. İşsizlik Fonu, bu ay itibarıyla 75 milyar lira seviyesinde bulunuyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...