OECD, 2015 yılı büyüme tahminini düşürdü

/ Kaynak: DHA
OECD, 2015 yılı büyüme tahminini düşürdü

Ekonomi Haberleri  / DHA

Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü (OECD) Türkiye ekonomisi için 2015 yılı büyüme tahminini yüzde 4'ten yüzde 3.2'ye indirdi.

Küresel büyümenin kademeli olarak ivme kazanmasına rağmen geçmiş yıllara kıyasla ılımlı kalacağı değerlendirmesi yapan OECD'nin açıkladığı ön tahminlere göre Türkiye ekonomisinde büyümenin 2016'da yüzde 4 öngörülüyor.OECD'nin raporunda yer alan ön tahminlere göre küresel ekonomik büyümenin 2015 yılında yüzde 3.7 ve 2016 yılında yüzde 3.9 olması bekleniyor.Raporda, euro bölgesi ekonomisindeki yavaşlama ve gelişmekte olan büyük ekonomilerde görülen zayıflıklar nedeniyle ABD öncülüğünde gerçekleşen küresel büyümenin ancak kademeli olarak ivme kazanabildiği belirtildi.OECD ayrıca, euro bölgesi ekonomisinde canlanma için, Avrupa Merkez Bankası'nın ekonomiyi canlandırmak için "ne gerekiyorsa yapılacak" sözünün arkasında durarak devlet tahvili alımlarına başlaması çağrısında bulundu.

Ekonomi
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...